реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Нам треба голосу Тараса" - обрано голову НСПУ

З'їзд Національної Спілки письменників України обрав головою Михайла Сидоржевського. За його кандидатуру проголосували 249 делегатів із 371-го, які брали участь у голосуванні.

Таким чином, голову Спілки письменників було обрано в першому турі більш ніж половиною делегатів. Друге місце дісталося Олексію Кононенку - 67 голосів.

Обрання нового голови СПУ відбулося у зв'язку зі смертю 30 липня попереднього керівника Віктора Баранова.

Михайло Сидоржевський редагує українську "Літературну газету", автор збірки поезій "Навпіл між обома світами", публіцистичних книжок "Здвиг" та "Туга за свободою".

Михайло Сидоржевський був редактором "Літературної України" і намагався робити її цікавою та дискусійною. Проте правляча група літераторів з команди Слабошпицького (Базилевський та інші "пізні шістдесятники") звільнила його з цієї посади. І редактором поставили Сергія Козака, який відомий тим, що в Америці закрив газету Івана Багряного...

Після звільнення з "Літературної України" Михайло Сидоржевський створив "Українську літературну газету" за підтримки Бориса Олійника і видає її уже кілька років. Газета виходить двічі на місяць.



Теги:Сидоржевський, НСПУ, Літературна Україна, Українська літературна газета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar