реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наливайченко: 20–21 серпня відбудуться перші перемовини щодо об’єднання патріотичних сил

Координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко в інтерв’ю «Главкому» наголосив, що патріотичним силам потрібен новий формат об’єднання. «Ми вважаємо, що потрібно об’єднуватися навколо дій, а не навколо вождя. Якщо ми розуміємо, що потрібно міняти систему, а не складати список зі своїх бізнесменів і проштовхувати їх у владу, то треба вийти і відкрито вести переговори. І ми це пропонуємо. І повірте мені, ми зробимо це у досить несподіваному форматі, дуже публічному і прозорому», — сказав він.
Наливайченко також зауважив, що заклик до такого об’єднання вже викликав і негативну реакцію, зокрема з боку БЮТ. «Реакція є, але вона маргінальна, неполітична. Це — використання бруду для того, щоб нівелювати ідеї і принципи, з якими ми виступаємо. Але це означає, що наш шлях правильний, а запропонований формат об’єднання — сильний», — вважає координатор «Оновлення країни».
Він повідомив, що вже є і певні домовленості щодо переговорів: «Ми домовилися, що 20–21 серпня відбудуться перші такі перемовини».
Крім того, Наливайченко вкотре наголосив, що патріотичні сили мають пройти люстрацію: «На жаль, дуже багато людей у партійних лавах займалися «політичним бізнесом», відвертою дискредитацією національної української ідеї та демократичних сил загалом. Якщо такі люди залишаться у рядах цих сил, якщо вони продовжуватимуть правити у них бал і дурити народ, то у таких партій немає політичного майбутнього».
При цьому він відзначив, що не має на увазі БЮТ. «Я відразу скажу, що навіть не мав їх на увазі, коли говорив про люстрацію, тому що, на моє переконання, говорити про те, що БЮТ є патріотичною силою, не можна. БЮТ однозначно не є такою силою ані за історією питання, ані за досвідом свого перебування у владі, ані за теперішньою діяльністю. Я говорив про тих людей, які випадково потрапили до патріотичних партій, відколювали від них шматок за шматком, утворюючи проект за проектом», — заявив координатор «Оновлення країни».
«Я вважаю, що, наприклад, БЮТ до цього часу залишився проектом, який агресивно не сприймає будь-яку альтернативну точку зору. Хто не з нами, той проти нас. Як раніше їхні керівники намагалися монополізувати постачання російського газу в Україну, так зараз вони намагаються монополізувати всю опозицію, весь опозиційний рух. Я вважаю, що це більшовицька практика», — підсумував Наливайченко.
Повний текст інтерв’ю «Главкому» читайте тут: http://ok-ua.org.ua/content/валентин-наливайченко-дав-інтерв’ю-«главкому»





Коментарі (1)
avatar
1
"ЧТО И ТРЕБОВАЛОСЬ ДОКАЗАТЬ" :-)
avatar