реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Наїлися пайків від Атрошенка? Отримуйте!

Депутати з фракції Партії регіонів з Чернігівщини Владислав Атрошенко та Іван Куровський сьогодні, 16 грудня, підтримали сумнозвісний закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" N3879.

Ці відомості зафіксовані на сайті Верховної Ради України.

Також підтримав цей проект закону і позафракційний Ігор Рибаков (207 в.о.) Чернігівської області та Віктор Губар з КПУ

Водночас інший регіонал з Чернігівщини Микола Рудьковський не голосував за цей закон.

Опозиційні нардепи з Чернігівщини Валерій Дубіль(ВО "Батьківщина"), Олег Ляшко(Радикальна партія), Сергій Аверченко(УДАР), Руслан Марцинків(ВО "Свобода") не підтримали цього закону.

Цей закон повертає в Україну сталінські 37 роки.

Ось деякі його норми

Згідно з законом, Кримінальний кодекс України був доповнений статтею 151 "Наклеп".

Під наклепом автори (регіонали Вадим Колесніченко та Володимир Олійник) розуміють "умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи".

В якості покарання передбачено "штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року".

Окремим пунктом виділено "наклеп у творі, що публічно демонструється, в засобах масової інформації або в мережі Інтернет, а так само вчинений особою, раніше судимою за наклеп".

Таке порушення карається штрафом "від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до одного року".

В той же час наклеп, поєднаний з обвинуваченням у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину, тепер може каратися виправними роботами на строк від одного до двох років або обмеженням волі на строк до двох років.

Крім того, тепер рух у автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження с МВС караються штрафом від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.

Крім того, участь у масових акціях "у масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування" тягне за собою накладення штрафу чи адмінарештом. Встановлення під час них "малих архітектурних форм" без дозволу МВС каратиметься схожим чином.

Наклеп (умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи), який поширюють в Інтернеті, "карається штрафом від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до одного року".

За блокування будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади і об'єднань громадян, можуть карати в'язницею сроком до п'яти років.

За незаконне збирання, зберігання чи поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких родичів чи членів сім’ї, а також образу чи вчинення тиску на суддю тепер можна отримати штраф від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів чи два роки в'язниці.

Максимальна санкція за аналогічні дії щодо працівника правоохоронного органу та його родичів і сім'ї - арешт на строк до шести місяців.

Також Рада прийняла закони "Про внесення змін до деяких законодавчих актів україни щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів" (№3837) і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів україни щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень для забезпечення безпеки дорожнього руху, зареєстрованих в автоматичному режимі (№3855).

Також у "прийнятому" більшістю законі регіоналів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника громадські організації, які отримують закордонні кошти, оголосять іноземними агентами.

Відповідна стаття буде додана до Податкового кодексу.

Громадське об'єднання вважатиметься "іноземним агентом", якщо воно отримує для забезпечення своєї діяльності кошти або майно від іноземних держав, їх державних органів, неурядових організації інших держав, міжнародних неурядових організацій чи іноземних громадян, "а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України".

Об’єднання визнається таким, що бере участь в політичній діяльності, якщо воно бере участь в організації та проведенні політичних акцій, "які мають на меті вплив на прийняття рішень державними органами, зміну визначеної ними державної політики, а також для формування думки суспільства у вказаних цілях".

"Іноземні агенти" будуть оподатковуватись інакше, ніж неприбуткові організації, та муситимуть у назві вказувати свій "агентський статус".

Пропагувати свою діяльність та продукцію вони зможуть, лише вказавши, що вони є "іноземними агентами".

"Іноземні агенти" мають щомісяця подавати звіти "до уповноваженого органу з питань реєстрації" щодо персонального складу керівних органів, а також інформацію про обсяг коштів чи іншого майна, отриманих з іноземних джерел, про заплановані цілі їх використання та фактичне використання, про заплановані програми діяльності та про фактичну діяльність.

Про свою діяльність "агенти" муситимуть щокварталу повідомляти в ЗМІ, у тому числі в офіційній пресі ("Голос України" чи "Урядовий кур'єр").

Новий закон ще має бути підписаний головою Верховної Ради та ПрезидентомЧернігівщина: події і коментарі



Теги:Владислав Атрошенко, Куровський, іноземні агенти, репресії, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar