реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Найбільш замовчану трагедію вшанували у Корюківці

70-річчя сьогодні шанувала Корюківка своєї трагедії: мадярські окупаційні війська 1-2 та 9 березня 1943 року спалили селище і 6700 його мирних жителів.

А червоні партизани, що й спровокували каральну операцію -- відсиджувалися у сусідніх лісах та болотах. Про це сьогодні відкрито говорили під час траурних заходів.

Закладено меморіал спалених сіл України -- до нього привезли землю зі спалених нацистами сіл Чернігівщини. Архієпископ Чернігівський і Новгород- Сіверський УПЦ Московського патріархату Амвросій відслужив поминальну літію над трунами останків 230 жертв, що знайдені під час розкопок.

Голови обласної адміністрації Володимир Хоменко та обласної ради Анатолій Мельник, народні депутати Ігор Рибаков та Сергій Аверченко ("УДАР") були в центрі траурних заходів.

А поза начальством свідки трагедії говорили мені прямо: "Це винуваті комуністи і нацисти!". Корюківка зримо підтверджує схожість комуністичного і нацистського режимів.

Про Хатинь, Лідіце і Орадур знають всі. Але там спалено було людей у рази менше. У Корюківці - найбільше за весь час другої світової війни. І трагедія ця була фактично замовчувана. Бо ж союзниками стали соціалістичні угорці. Бо ж комуністи створили культ з червоних партизан, які насправді керувалися НКВД...

Детальніше читайте в наступному номері газети "Сіверщина".

Василь ЧЕПУРНИЙ










Теги:спалені села, комуністи, нацисти, Корюківка


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А ось засновник УПА Тарас Бульба-Боровець на Поліссі так пришпетив цих "захисників" народних, що вони в підштаніках втікали до Брянщини. У нас, на жаль, нікому було повідкручувати голови цим дармоїдам, отож вони і грабували простий люд та "відсиджувалися у сусідніх лісах та болотах".
avatar
2
Хай прихильники сталіна-леніна подивляться на каналі "Україна" документальний серіал "1941". Виявляється палити села це сталінське ноу-хау(Зоя Космодем"янська - один з героїв цих злочинів проти мирного населення), а не гитлерівське.
avatar