реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На захисті внутрішнього ринку України

Продовжується спільна акція Асоціації "Об'єднання підприємств Ніжинщини” і Благодійного фонду “Ніжен” з метою дотримання конституційної норми щодо функціонування української мови у діловій сфері. Акція розпочалася 23 травня з нагоди Дня слов’янської писемності та культури і нині продовжується напередодні відзначення 16 - ї річниці Конституції України (28 червня).
Перехід підприємницької структури на іноземну мову автоматично відкриває її двері для рейдерського захоплення або ж для банального витіснення з внутрішнього ринку. У той же час ніхто не проти використання іноземних мов у зовнішніх зносинах чи у приватному житті.

Більше, ніж як 60 cуб’єктам підприємницької діяльності міста у сфері торгівлі, громадського харчування було вручено листи з пропозицією усунути порушення мовного законодавства та додано копію статті з газети “Промінь просвіти”за квітень 2010 р. № 7 (88) .
Організатори акції висловлюють щиру вдячність підприємцям, які зрозуміли, що таке підприємницька солідарність і спільні економічні інтереси.

Виконавчий директор Асоціації Микола НАУМЕНКО



Теги:українська мова, Просвіта, Ніжин, фонд Ніжен


Читайте також



Коментарі (0)
avatar