реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На майдані біля ОДА революція стоїть. Репортаж

Мирна хода і народне Віче на Красній площі Чернігова 25 січня 2014 року завершилося жорстким протистоянням протистувальників з силовиками і виламаними об 12 годині дверима департаменту економічного розвитку ОДА.
Символічно, що це відбулося точно через два місяці після того, як за участі міліції і "Беркута", за іниціативою посадових осіб міської влади, було брутально знищено поряд, у парку імені Попудренка, о 12 годині 25 листопада 2013 року мирний громадський євромайдан "Чернігів обирає ЄС!"

Тоду один з учасників євромайдану під час знесення облив себе бензином і намагався в знак протесту здійснити самоспалення.
Слава Богу, тоді трагедії не сталося.
Але влада не почула чернігівців...


Тож міліція, переодягнуті співробітники міліції, невстановлені особи у цивільному блокували вхід у приміщення ОДА і закидали у натовп протестувальників світлошумові гранатами, обкурили газами...

Є поранені.

І тільки після цього влада пішла на переговори з учасниками чотирьохтисячного народного Віче, який відбувся перед тим об 11 годині на Красній площі міста.

Перемовини між опозиційними народними депутатами Валерієм Дубілем, Сергіем Аверченком, Олегом Ляшком, Русланом Марцінківим та першим заступником голови Чернігівської ОДА Миколою Стрільцем закінчилися перемір'ям.

Голови обладміністрації Володимира Хоменка у Чернігові в цей час не було, за неофіційною інформацією він ще вранці начебто покинув місто.

Нардепам було обіцяно звільнити шістьох протестувальників, викрадених невстановленими особами у цівільному, та відкликати з Києва чернігівський "Беркут".
Натомість митингувальники відійшли на 10 метрів від приміщення ОДА і будують чернігівський майдан опору, але так щоб не заважати при цьому руху міського транспорту.

Виникає питання для чого буловладі влаштовавати цей кривавий спектакль, а не пропустити нардепів для зустрічі з керівництвом облдержадміністрації?

Народні народні депутати лише збиралися довести до відома губернатора про рішення Віча, яке визнало Народну Раду України та утворило Народну Раду Чернігівської області у складі опозиційних депутатів Чернігівської обласної ради.



Сергій Соломаха










































































Коментарі (0)
avatar