реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

На кого схожий реєстр олігархів

Заява Фукса про те, що український законопроєкт про олігархів нагадує реєстр євреїв у Франції 1941 року. Я не підтримую ідеї пов'язувати олігархів із тими, хто володіє в Україні ЗМІ. Думаю, це визначення надто вузьке. Існують інші визначення. Але зараз не про це.

Часто можна почути, що Голодомор не був геноцидом, що це був соціоцид, спрямований проти селянства, а не проти українців. Однак селяни ці були переважно таки українцями. Думаю, в нашому випадку соціоцид дорівнює геноциду.

Отак і нинішній законопроєкт проти олігархів -- теж маленький соціоцид, бо спрямований він проти власників ЗМІ в Україні. Оскільки цими власниками переважно є євреї, Фукс розцінив наступ на них не як соціоцид, а майже як початок геноциду. Так що екс-посол Ізраїлю в Україні пан Джоел Ліон може легко переконатися, що в націй колоніальних і постколоніальних соціо і гено -- близнюки, бо влада і гроші належать у пригноблених націй не їм, інша справа, що влада і гроші можуть навіть належати пригнобленим, але справедливості попри це теж не буде.

Але в даному разі ідеться про олігархів, що мають український паспорт, можливо, вони навіть є політичними українцями, бо зацікавлені в існуванні української держави, що, як курка, несе їм золоті яйця. Водночас ці ось олігархи зовсім не зацікавлені ані в українському громадянському суспільстві, ані в чесних правилах існування держави, бо курка може збунтуватися й забрати яйця собі. І хто є ініціатором і штовхачем цього недемакратичного законопроєкту? Не нацисти і навіть не нацики. І з якою метою все це робиться? Я знаю одне: історія уміє посміятися над генераторами ідей й прихильниками точної термінології.

Роксана ХАРЧУК



Теги:Голодомор, олігархи, власники ЗМІ, Роксана Харчук, єврейське лоббі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar