реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Слухаймо свою правду!

Вже стільки написано про Голодомор і його жертви, що важко зрозуміти, звідки УНІАН взяла такі цифри – «понад 2 мільйони українців». Вже не кажу про фальшиву дату Дня пам’яті жертв Голодомору – не 20-е, а 27-е листопада.

В цьому зв'язку згадався 1994 рік, моє навчання у Франції. Крім написання дипломної, треба було презентувати свою країну (в нас була різношерста публіка – Східна Європа, південна Америка, Африка, Ізраїль і Китай). Коли я дійшов до кількості жертв українців під час Голодомору і 2 Світової війни, навівши запис щоденника Олександра Довженка про сукупних 15 мільйонів, мене різко перебила мешканка Тель-Авіву, стукнувши при цьому кулаком по столу: « Ah, non! C’est pas possible!» («Та ні! Це неможливо!»). Всі присутні - хто був у шоці, хто нічого не зрозумів.

Мораль з цього така. Ми повинні притримуватися історичної правди і, як у цьому випадку, не применшувати кількості жертв. А також не звертати уваги на «ревізіоністів», які вважають, що ніхто не може розповідати про кількість жертв, які перевищують цифру 6 мільйонів.

Тарас МАРУСИК



Теги:ДОВЖЕНКО, Голодомор, Тарас Марусик, історична правда, УНІАН, єврейське лоббі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar