реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

На добрий сон

Частіше витрушуйте постільну білизну, «пропікайте» на сонці чи морозі.

Не наїдайтеся проти ночі. Але й не лягайте на порожній шлунок.

У покої має бути свіжо і темно, затулити навіть місячне сяйво.

Не засинайте разом із своїми клопотами й переживаннями. Залишайте їх за порогом покою. І все те, що нагадує про роботу.

Спіть під теплою ковдрою.Можна покласти біля ліжка мішечок щільної тканини з шишками хмелю. Або березовий віник. Під ліжком – сіль грубого мелення і яблука.
Чай для поліпшення сну: подрібнені гілочки молодої верби з вересом, хмелем та собачою кропивою кип’ятити 10 хвилин і процідити. Пити з медом.

Десять грамів сухого первоцвіту залити склянкою окропу, настояти пів години. Пити по дві склянки на день.
Якщо мучать страшні сновидіння, повісити в узголів’ї зелену гілочку осики.
У діжу висотою до колін налити холодної води. Три хвилини потоптатися в ній, піднімаючи почергово ноги над водою. Після цього – в тепле ліжко. Ще краще якщо це буде струмок.

Масажуйте комірцеву зону, разом із потилицею та за вухами. Пальці слід змастити підігрітою олією. Масажувати 10 хвилин. Завершити поглажуванням м’язів шиї.
Перед сном потримати 10 хвилин два мішечки з сіллю в пахвинній ділянці (частини нижнього краю живота, що прилягають до стегон). Це відтягне кров від серця. Можна робити через день.

Після поганого сну або емоційної напруги (приступи серцебиття) покропіть під пахвами водою і дайте вологим ділянкам тіла обсохнути.
Обгортати міжлопаткову ділянку рушником, змоченим теплою олією, а згори накрити клейонкою і сухим рушником. Доки не вистигне.

Прокип’ятити осинову кору 1 хвилину і пити склянку відвару протягом дня. Попіл осини на кінчику ножа додати в гарячу воду і підмішати дещицю меду.
Якщо несподівано прокинешся серед ночі, не запалюючи світло, помолися за своїх близьких, тих, кому це найбільше потрібно. А отже – і тобі.

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ

Із книги "Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона".



Теги:Мирослав Дочинець, дід Ворон, Безсоння, народна медицина, народні рецпети


Читайте також



Коментарі (0)
avatar