реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

На Десні вже можна ловити рибу!

Чернігівський рибоохоронний патруль повідомляє рибалкам, що 20 травня 2021 року останній день обмежень, пов’язаних з нерестовою забороною на вилов водних біоресурсів у всіх річках у кореневих водах Чернігівщини, в тому числі на р. Десна.

Нагадуємо, що на річках громадянам дозволяється вилов риби з берега та човна, вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти та спінінгом з блешнею. До 15 червня триває «сезон тиші», тому користуватися човнами з мотором заборонено. Добова норма вилову риби становить 3 кг (за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову).

Підводне полювання дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

Мінімальний розмір риби дозволений до вилову: сом - 70 см, судак - 42 см, білий амур, товстолоб - 40 см, сазан, щука - 35 см, лящ - 32 см, білизна - 30 см, в’язь - 28 см, короп - 25 см, головень, чехоня - 24 см, синець - 22 см, лин - 20 см, плітка - 18 см тощо.

Заборонений вилов риби, що занесена до Червоної книги України: стерлядь прісноводна, вирезуб причорноморський, марена дніпровська, бистрянка російська, рибець малий, карась звичайний, минь річковий, ялець звичайний, йорж носар та мінога українська. У 2021 році до Червоної книги занесено: рака товстопалого, вугра європейського, в'язя звичайного та підуста звичайного.

Заборонений вилов риби такими знаряддями лову: електровудки, сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші.

За недотримання вимог Правил любительського та спортивного рибальства порушники повинні будуть заплатити штраф відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП у розмірі від 340 до 680 грн, і відшкодувати збитки за кожен екземпляр незаконно добутої риби, згідно з діючими таксами: за судака – 510 грн, сома – 425 грн, щуки – 340 грн, сазана – 306 грн, білого амура, товстолоба – 255 грн, ляща – 170 грн, лина – 119 грн, тарані (плітки) – 85 грн, краснопірки – 68 грн, плоскирки – 34 грн, карася сріблястого – 17 грн та рака – 25,5 грн.

«Пам’ятайте, що до 31 травня (включно) діє нерестова заборона на р. Дніпро та р. Сож в межах зони контролю патруля області, до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах, до 29 червня (включно) - у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 29 червня (включно)», – нагадав начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Про всі випадки порушень правил рибальства та незаконного продажу водних біоресурсів і заборонених знарядь лову потрібно оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» рибпатруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).



Теги:Десна, Чернігівський рибоохоронний патруль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar