реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

На чорногорському фрнті московського обрядославія гаряче

Там продовжуються протести проти нового закону про свободу віросповідання - протести відкрито керуються Сербським патріархатом, який боїться втратити привласнені храми колись фактично автокефальної Чорногорської церкви.

Московський патріарх Кіріл Гундяєв відкрито збрехав, сказавши, що цей закон про відібрання храмів на користь розкольників, тоді як у ньому йдеться про повернення у власність Чорногорської держави, яка й надаватиме їх у користування.

Проте чорногорська влада аж ніяк не піддається сербсько - московському тискові: прем'єр- міністр Душко Маркович зробив останнє попередження Сербському патріархатові, вимгаючи припинити безпорядки і повернутися в храми з вулиць. Серби ж, у стилі московському, відлучили депутатів, які голосували за закон, від причастя - ото ще лихо, будуть тепер причащатися у невизнаній Чорногорській православній церкві, а вона швидше доможеться визнання. Серби, як московити - все, що роблять проти інших, обертається проти них самих. Бог - не фраєр, а вони ніяк не втовкмачать це у свої нечесані бороди. Схоже, вся благодать у тих бородах і перебуває...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, московське обрядославіє, РПЦ, автокефалія, Чорногорія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar