реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

На Чернігівщині «Ураган» з «Градом»: ФОТОРЕПОРТАЖ

На Чернігівщині офіцери-артилеристи 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України виконують індивідуальні залікові бойові завдання з бойовою стрільбою з реактивних систем залпового вогню «Ураган» та «Град».
Сьогодні, 17 березня, в рамках виконання вогневого комплексу завдань планового весняного польового виходу свої професійні навички демонструють артилеристи-реактивники 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Бойові стрільби проходять на полігоні 1-ї окремої танкової бригади, що дислокована в селищі Гончарівське Чернігівської області.

Офіцери 27-го Сумського реактивного артилерійського полку з екіпажами 7-ї батареї 3-го артдивізіону виконують залікові вогневі завдання з бойовою стрільбою з реактивних систем залпового вогню 9К57 «Ураган».

– Кожний офіцер-артилерист здійснює від 8 до 12 пострілів, в залежності від бойового завдання. Постріли здійснюють дистанційно. Офіцери виконують залікові вогневі завдання, а солдати зі складу обслуги бойових машин отримують добру практику забезпечення стрільби, – повідомив начальник ракетних військ і артилерії 8-го армійського корпусу полковник Валерій Марцеха.

У свою чергу, офіцери реактивних дивізіонів бригадних артилерійських груп 1-ї окремої танкової, а також 30-ї та 72-ї окремих механізованих бригад виконують залікові вогневі завдання з бойовою стрільбою з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

Бойові стрільби проходять під безпосереднім керівництвом командирів цих військових частин.
Одночасно зі стрільбою працюють контрольні групи, які проводять паралельні розрахунки та перевіряють правильність виконання завдань.

Як, далі розповів полковник Валерій Марцеха, кожен з офіцерів-реактивників корпусу здійснив практичну бойову стрільбу, а на їх проведення витрачено близько 1400 тисяч гривень.
На завершення польового виходу артилеристи проведуть бойову стрільбу залпами.



Фото Віталія Кирилова






Теги:стрільби, зброя, бойова стрільба, офіцери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar