реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Чернігівщині рибоохоронним патрулем протягом жовтня зафіксовано 153 порушення Правил рибальства

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом жовтня зафіксовано 153 порушення Правил рибальства, вилучено 140 кг незаконно добутих водних біоресурсів та понад 3 км сіток.

Протягом жовтня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 153 порушення Правил рибальства. Зокрема, викрито 34 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них два з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 67 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), в тому числі одне відносно суб’єктів промислового вилову; два - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів) та два - за ст. 90 - 1 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин занесених до Червоної книги України).

Крім цього, складено 48 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 97 кг риби та 153 од. заборонених знарядь лову, з них 147 од. сіток, загальною довжиною 2 599 метра.
«Всього у порушників у жовтні вилучено 140 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 203 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 190 од. сіток, загальною довжиною 3 595 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 18 150 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 28 020 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході рибоохоронних рейдів протягом жовтня поточного року.

Так, 14 жовтня на озері поблизу с. Березівка Борзнянського району викрито жителів м. Ніжин та с. Степанівка, які за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловили 7 кг водних біоресурсів: плітка – 44 екз., окунь – 9 екз., лящ – 8 екз., по 5 екз. плоскирки і в’язя, по 1 екз. синця, лина, білизни і щуки та 4 екз. раків. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 7 004 грн.

15 жовтня озері поблизу с. Самійлівка Козелецького району виявлено мешканців с. Озерне та с. Савин, які за допомогою 2 од. сіток зяберних виловили 9 кг риби: щука - 11 екз., плітка – 34 екз. по 2 екз. лина і окуня та по 1 екз. синця і карася золотого (червонокнижного). Завдано збитків у розмірі 7 317 грн.
На місце вчинення правопорушень було викликано слідчо - оперативні групи районних відділів поліції ГУНП в Чернігівській області. На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року на Чернігівщині діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. З розташуванням зимувальних ям у водоймах на території області можна ознайомитися на інтерактивній карті за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

за інф. Чернігівського рибоохоронного патруля



Теги:рибоохоронний патруль, рибоохорона, рибінспекція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar