реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На 200 000 гривень хотіли кинути держбюджет

Кошти, отримані з бюджету на поліпшення своїх земель, державна установа Чернігівської області з якогось дива віддала… приватній фірмі.

Цей факт встановила ревізія фінансово-господарської діяльності Чернігівського обласного державного центру експертиз сортів рослин з державної інспекції з охорони прав на сорти рослин Чернігівської області (далі — Держекспертцентр).

Як з’ясували ревізори, відповідно до бюджетної програми на 2007 рік «Докорінне поліпшення земель сортодослідних станцій та опорних пунктів» Держекспертцентр отримав з державного бюджету 200 тисяч гривень. І розпорядився ними в такий спосіб.

8 тисяч перерахував Чернігівському обласному державному проектно-технічному центру охорони родючості ґрунтів і якості продукції за виготовлення проектно-кошторисної документації. А 192 тисячі — виконавцю робіт Дочірньому підприємству «Агроінвест» ТОВ «Борзна-Агроінвест».

За укладеним договором ДП «Агроінвест» мало надати послуги з поліпшення кислих ґрунтів на земельних ділянках в м. Борзні та селі В.Загорівці загальною площею 407, 7 га Борзнянського опорного пункту, підпорядкованого Держекспертцентру.

Та ось що дивно! Виявилося, що жодної земельної ділянки ні в м. Борзні, ні в селі В.Загорівці Борзнянський опорний пункт у власності чи в оренді не мав!

Тож чиї тоді землі поліпшував Держекспертцентр за державні кошти?

Загадка розв’язалася швидко, коли ревізори отримали лист з відділу Держкомзему Борзнянського району. В ньому, зокрема, зазначалося, що згадані земельні ділянки загальною площею 407,7 га перебувають у користуванні… того ж ДП «Агроінвест» ТОВ «Борзна-Агроінвест».

Не оцінивши щедрого жесту Держекспертцентру, що діяв в цьому випадку за відомим прислів’ям «Для милого друга і вола з плуга», ревізори кваліфікували фінансове порушення як незаконне використання бюджетних коштів і вимагатимуть повернути їх до бюджету.

Олена Суржик,
начальник відділу контролю в АПК, сфері використання надр та екології КРУ в Чернігівські області




Теги:Борзня, афера, Кримінал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar