реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівські лісівники затримали «новорічних порушників»

...нарубали майже на пів мільйона гривень

Напередодні новорічних свят клопотів завжди багато. Найбільш прискіпливо обирають новорічне дерево: прикрашають у центрі кожної громади, продають живі та штучні лісові красуні у магазинах чи ялинкових ярмарках.
Для лісівників цей період посиленої роботи та патрулювання лісів через збільшення випадків несанкціонованої рубки хвойних молодняків.
Не зупиняють лісопорушників ні свята, ні вихідні. 20 грудня 2020 року, близько 13.00 год. державна лісова охорона Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» «на гарячому»затримала невідомих осіб, які здійснювали навантаження зрубаних молодих дерев.
Ласим штатком для легкої наживи чорним лісорубам видалася плантація сосни звичайної у лісовому масиві поблизу с.Мньов Чернігівського району, квартал 139 виділ 6 Славутицького лісництва. Вік лісових культур – 5 років. Лісопорушники зрубали 877 дерев.
На виклик державної лісової охорони ДП «Чернігівський лісгосп» прибула поліція. За фактом незаконної порубки дерев складений протокол.
Розмір заподіяної шкоди лісовому господарству становить - 455 084, 07 грн. За кожне зрубане дерево порушникам доведеться сплатити не менше, ніж 519 грн.
Державним підприємством «Чернігівське лісове господарство» будуть направлені матеріали щодо незаконної рубки дерев та заяву про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до відповідних органів.
Лісівники нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка загрожує за незаконне вирубування ялинок. Штрафні санкції за незаконну вирубку новорічних дерев складаються із суми заподіяної шкоди лісу та адміністративного чи кримінального (у разі істотної шкоди) штрафу. Розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічної ялинки (в лісі чи в межах населеного пункту) та діаметра дерева у корі біля шийки кореня.

Консультаційна телефонна «гаряча лінія» в ДП «Чернігівський лісгосп» з питань реалізації новорічних ялинок та оперативного реагування на повідомлення про порушення лісового законодавства: (04622) 3-36-57, (04622) 3-21-67 (номери гарячої лінії у робочі дні з 8-00 до 17-00 год.) та номер +380674616224 – без вихідних цілодобово.

До уваги громадян: купуючи ялинку, звертайте увагу на наявність бирок чи спеціальних стрічок зі штрих-кодом, що будуть підтверджувати законність її заготівлі та реалізації. Не завдавайте шкоди хвойним насадженням, шануйте працю лісівників. Бережіть ліс!

За інформацією прес-служби Чернігівського лісгоспу



Теги:Кримінал, чернігівський лісгосп, ялинки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar