реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

МЗС України про Ватикан: поєднати агресора і жертву?

Міністерство закордонних справ України вважає, що рішення Ватикану об'єднати Україну та росію на Хресній дорозі є спробою прирівняти жертву та агресора.Про це заявив речник міністерства Олег Ніколенко.

«Ми розчаровані, що Святий Престол не взяв до уваги аргументи української сторони про образливий характер такого жесту. Спільна участь українця та росіянина спотворює дійсність, в яку росія занурила українців, втілюючи проти них геноцид. Ба більше, такий крок підриває принципи справедливості та загальнолюдської моральності, дискредитує концепцію миру та братерства», — наголошує Ніколенко.

Він зазначив, що намагання поставити знак рівності між Україною та росією не сприяє примиренню. За словами речника МЗС, примирення може настати лише після української перемоги, покарання всіх російських злочинців, покаяння за завдані страждання та вибачення перед українцями. Про це повідомляє "Громадське"

«Розраховуємо, що Святий Престол надалі буде дотримуватися підходу, який базуватиметься на глибинному розумінні справедливості та відповідальності за відновлення миру в Україні і встановлення справедливості», — резюмував Ніколенко.

Про що йдеться?

У Ватикані вирішили об'єднати Україну та росію на Хресній дорозі. Щороку Ватикан публікує текст Хресної дороги у Колізеї за кілька днів до заходу. Цьогоріч там заявили, що на 10-й стації, де роздуми зосереджені на тому, як з Ісуса був здертий одяг, упорядники поєднали свідчення українського та російського підлітків.

Хлопець з України розповідає про те, як уночі втікав з родиною з Маріуполя, вирішивши податися до Італії, де була його бабуся. На кордоні йому довелося попрощатися з батьком.

Водночас російський хлопець згадав свого старшого брата, який через кілька днів після 18-річчя «вирушив у подорож», а згодом прийшов лист із повідомленням про його смерть.

росіянин заявив, що почувається, наче з нього здерли щастя та мрії про майбутнє: «Я російський хлопець, і коли це говорю, то майже відчуваю провину, й одночасно не розумію чому, тож почуваюся удвічі гірше».



Теги:МЗС, російсько - українська війна, ватикан, Мріуполь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar