реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мустафа Найєм грюкнув дверима...

Мустафа Найєм написав заяву про звільнення з голови Агенції з питань відновлення.

Мотив- заважають працювати.
Безумовно, хотілося б почути точні прізвища всіх, хто заважає Агенції. В умовах повного обнулення функцій парламенту і уряду і концентрації влади в ОП, це може робити тільки Банкова.

Треба віддати належне, Мустафа і Ко максимально доклалися для такого стану речей в країні, до втрати субʼєктності урядом і парламентом.

Мустафа скаржиться, що 8 місяців йому заважали, перешкоджали і навіть не платили зарплату. Чому тільки зараз, після звільнення Кубракова, заявив про проблеми- питання риторичне. Бо сам був частиною недолугої безвідповідальної системи. До речі, ще в травні ВР проголосувала за запрошення Мустафи як керівника агенції в залу- й це був би такий хороший привід прозвітувати про роботу агенції, запуск проєктів. Але не зʼявився. Не царське це діло - звітувати перед колишніми колегами…

Й, звичайно, зараз просто піти в відставку з посади, яка передбачала управління мільярдами гривень, як бюджетних так і грантових, без звіту- це не по-європейськи.

Так, керівника агентства призначає уряд. Але б хотілося почути звіт. В першу чергу про захист і відновлення енергетичних обʼєктів, про запуск проєктів, на ці цілі виділяли кошті і наші західні партнери. Про це, до речі, йтиметься й на конференції з відновлення в Берліні. Прозорість коштів- ключова складова подальшої підтримки України.

Пару місяців тому ВР проголосувала за виклик в парламент міністра інфрастуктури пана Кубракова і голову Агенції відновлення Найєма для звіту.

Спочатку вони не прийшли через відрядження, потім ще якісь проблеми, потім Кубраков зʼявився на годину запитань до уряду. Думаю, було б правильно, аби пан Найем звітував про роботу Агенства. Про інфраструктурні обʼєкти. Це- про довіру.

Бо просто грюкнути дверима, й заявити, що система, яку ви ж і цементували з 2019, виявляється, заважала вам працювати- це непереконливо і несерйозно.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:команда ЗЕ, Мустафа Найєм, Ірина Геращенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar