реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Москва сама починає відокремлення Сибіру

Російська влада найближчим часом планує створити держкомпанію з розвитку Східного Сибіру і Далекого Сходу, яка фактично стане "державою в державі".

Згідно з проектом закону, 16 суб'єктів (60% території Росії) будуть частково виведені з-під федеральних законів про надра, ліси, землі, містобудування, трудову діяльність і громадянство, пише TCH.ua з посиланням на "КоммерсантЪ".

Завданням держкомпанії стане "залучення інвестицій в освоєнні території Сибіру і Далекого Сходу і ефективне використання природних ресурсів". Підкорятися структура буде безпосередньо президентові РФ.

Федеральні та регіональні органи влади не матимуть права втручатися в роботу держкомпанії. Тільки Рахункова палата зможе перевіряти її "в установленому порядку".

Окрім цього, компанія отримає нульову ставку податку на прибуток, пільгову ставку відрахувань на обов'язкове соціальне страхування.

Зокрема, держкомпанія зможе забрати у держави і роздати на свій розсуд ліцензії на корисні копалини - серед них, наприклад, легендарне золоте родовище Сухий Лог.

Проіснує нова мегакорпорація 25 років, але обіг її проектів буде швидшим. Держкомпанія зобов'язана виходити з капіталу учасників проектів протягом п'яти років, а з нерухомості - протягом двох років: все це "підлягає відчуженню на користь зацікавлених організацій, що не перебувають у державній власності". Після ліквідації держкомпанії все, що у неї залишиться, повернеться державі.

Відголос



Теги:Сепаратизм, Сибір, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
До чого знімок з Крут?
avatar