реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Москва готує переворот в УПЦ МП

В Києво- Печерській Лаврі, яка тимчасово належить УПЦ Московського патріархату, буде проведено Синод. Серед іншого планується запросити Московського Патріарха Кирила приїхати в Україну на церковні урочистості з нагоди Дня Хрещення Руси в кінці липня. Здавалося би, візити Московського Патріарха в Київ стали звичайними і з 2008 р. відбуваються щорічно. Але цього року святкування Дня Хрещення Руси є лише формальним приводом для здійснення перевороту в керівництві УПЦ МП.

"Планується, що після оголошення про запрошення для Патріарха Кирила відвідати святкові заходи, через пресу будуть запущені заяви, погрози та заклики не допустити приїзду Московського Патріарха в Україну. Як діє російська пропаганда для нагнітання істерії – всім відомо. Тому за певний час буде створено інформаційну картину нібито реальності загрози в Києві життю Глави РПЦ. І нібито через цю загрозу життю головні урочисті заходи будуть перенесені з Києва у Херсонес біля Севастополя, як місце особистого хрещення святого князя Володимира" - повідомляє прес- центр УПЦ Київського патріархату.

Кінцева мета цієї схеми – під благовидним приводом зібрати єпископат УПЦ МП на території, яка юридично є українською, але фактично повністю контролюється російською владою та відповідними спеціальними службами. Єпископів можна було би закликати і безпосередньо до Москви. Але є побоювання, що багато єпископів у столицю держави, яка веде проти України неоголошену війну, просто не поїдуть, а прийняті у Москві рішення в очах українців будуть дискредитовані.

Коли ж єпископи зберуться у Херсонес нібито лише на святкування – «раптом», «після братського обговорення» планується оголосити про «бажання єпископату УПЦ МП» провести свій Собор для прийняття рішень щодо її подальшого життя.

Мета проведення такого «Собору» – оголосити митрополита Володимира (Сабодана) остаточно недієздатним, надати йому (як це було нещодавно зроблено в Білорусі) титул «почесного Предстоятеля УПЦ» і під контролем Московського Патріарха та російських спецслужб «обрати» нового Предстоятеля УПЦ МП – повністю лояльного Москві. А тих єпископів, які відмовляться брати участь у «Соборі» пізніше примусити визнати його рішення або оголосити розкольниками.

Москва уже замінила главу Білоруського екзархату на митрополита - вихідця з Рязанської області, який не має жодного стосунку до Білорусі. Але Україна - не Росія. І точно не Білорусь.



Теги:УПЦ МП, Херсонес, Києво- Печерська лавра, переворот, агенти ФСБ, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar