реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московську церкву зупинили у Прилуках

Раніше прес-служба Чернігівської ОО ВО «Свобода» повідомляла, що у м. Прилуки місцевими жителями було помічено факт руйнування могил на закритому кладовищі під час будівництва московської церкви.

Задля розслідування даного факту депутат Прилуцької міської ради від ВО «Свобода» Валерій Чернов надіслав звернення в прокуратуру та міліцію. Днями свободівцю прийшов лист від інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Де йдеться про призупинення будівельних робіт на закритому кладовищі.

Відповідь на звернення свободівця до міліції прийшла майже одразу. Лист від місцевих страж порядку виглядав дещо зухвало і безглуздо. У тексті відповіді йшлося, що ніяких порушень у процесі будівництва церкви на кладовищі немає і факту наруги над… пам’ятником жертвам Голодомору не виявлено. До чого тут пам’ятник жертвам Голодомору у «Свободі» так і не зрозуміли, адже в депутатському зверненні мова йшлася зовсім не про це. До того ж не відомо, чи міліція взагалі проводила будь-які перевірки.

Прокуратура ж просто відписуватись не стала, а передала звернення у відповідні структури. Таким чином у листі від інспекції архітектурно-будівельного контролю у Чернігівській області йдеться, що будівельні роботи виконуються московським патріархатом без затвердженої у встановленому порядку проектної документації та без належно оформленого дозволу на виконання будівельних робіт. Також йде мова про те, що до московського батюшки (він же «прораб» будівництва на могилах) були вжиті заходи адміністративного впливу та видано припис про припинення будівельних робіт на території закритого кладовища.
Тож «Свободі» все ж таки вдалось домогтись зупинення будівництва церкви на могилах прилучан.

Лариса Лавренчук,
прес-служба Чернігівської обласної організації
Всеукраїнського об'єднання "Свобода"



Теги:УПЦ МП, Прилуки, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar