реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Будиночок на мільйони Халімона - нардепа

Розслідування "Української правди" з'ясувало, що заступник керівника парламентської фракції "Слуга народу" Павло Халімон у розпал повномасштабної війни Росії проти України придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень, оформивши його на іншу особу.

Халімон обіймає посаду заступника керівника фракції "Слуга народу" та заступника керівника парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики, він також є головою Чернігівської обласної організації партії "Слуга народу". Саме як керівник обласної організації "Слуги народу" мав конфлікт із головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком, коли всупереч домовленостям подав на голосування в обласну раду свій список. Саме за халімоновським списком і обрані нинішні депутати обласної ради.

А ще оформив він не на "іншу особу", а на свою другу дружину Анастасію Котеленець. Це прізвище добре відоме у Прилуках - батько дружини Халімона є прилуцьким благочинним московського патріархату, настоятелем собору, під яким поховано зрадника України Гната Ґалаґана. "Сіверщина" писала про цього діяча у статті "Собор на лайні" https://siver.com.ua/news/sobor_na_lajni/2018-01-24-21773

"Кому війна, а кому – маєток" - пише "Українська правда".

Повномасштабна війна, як це не дивно, створила зручні умови для владоможців, які не проти приховати свій не завжди відповідний спосіб життя. Наприклад, із міркувань безпеки з публічного доступу було прибрано електронні декларації. І тому тепер, хто скільки вкрав – тобто, вибачте, заробив або придбав, – в офіційний спосіб можна буде дізнатись хтозна-коли і хтозна-як.

"Відсутність контролю, очевидно, призводить до втрати відчуття підзвітності. І, як наслідок, з'являються такі факти, як у цій історії. Історії про заступника голови парламентської фракції влади "Слуга народу" та народного депутата" - пише Михайло Ткач.

У Києві є такий собі дороговартісний шмат землі на Печерських пагорбах. Він розташований біля ботанічного саду імені Гришка.Унікальність цієї місцини в тому, що тут знаходиться приватна забудова. Тобто тут можна жити в приватному маєтку буквально на відстані 5 хвилин від самого центру столиці.

Це місце облюбували дуже заможні персоналії. Тут і зірки шоубізнесу, і люди, пов'язані з владою та великими грошима. З-поміж відомих особистостей: Микола Азаров, Володимир Литвин і навіть настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло має тут будинок.

Влітку минулого року – так, того самого сумнозвісного 2022-го року – тут обзавівся маєтком і 39-річний "слуга народу" Павло Халімон.

Тобто Павло Халімон, тобто, даруйте, Анастасія Котеленець, якимось чином змогла придбати маєток на Печерську в п'ять-шість разів дешевше за вартість маєтків аналогічної площі на тому ж таки Печерську.

Зараз Павла Халімона звільнили з посади голови обласної організації партії "Слуга народу" і звільняють із посади заступника голови пропрезидентської фракції у Верховній раді. Ой, як старшно покарали!

Василь АВДІЙ

Хто такий Павло Халімон?

Прізвище Павла Халімона вперше пролунало в антикорупційних розслідуваннях у 2020 році. Тоді колеги з програми "Схеми" опублікували записи, на яких депутат домовляється з аграрним бізнесменом про співпрацю на вигідних умовах.

Того разу бізнесмен звинуватив депутата у вимаганні задля створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Але окремої уваги заслуговує не тільки історія народного депутата Халімона, а і його шлях у велику політику, про який той розповідав у 2019 році в ефірі "Суспільне. Чернігів".

"Що стосується того, як я потрапив до команди Володимира Зеленського, – це досить давня історія. Вона почалась ще 2014 року. Я професійно займаюсь хокеєм, і одного дня до нас на лід завітали представники "Кварталу". І вони знімали комедійний ролик… Після того, як я дізнався, що Володимир Зеленський буде йти в президенти України, я до нього зателефонував і запропонував свою допомогу".

Халімон обіймає посаду заступника керівника фракції "Слуга народу" та заступника керівника парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики, він також є головою Чернігівської обласної організації партії "Слуга народу".

Як депутат Халімон все це встигає, щодня залишаючи новий маєток близько обіду, невідомо.

Як і невідомо, чи встигне "слуга народу" доробити ремонт у новому маєтку до того, як компетентні органи перевірять відповідність способу життя депутата його статкам.

Михайло ТКАЧ, "Українська правда" Українська правда

Ах і ох. Наче покійний Антон Поляков не говорив у 2019 році про торгівлю округами. Наче живий і здоровий Олег Дмитренко не казав про вимагання. Наче не було дружини у списку до облради, а потім скандального розлучення, за яке не схвалили б у партійні часи. Раптом прозріли: дім на Печерську! Ого! Ага! Ну так а шо. Не втік. У Києві. Працює на благо народу. А гарний який, шо картинка з глянцю.

Ольга МАКУХА



Теги:Корупція, Павло Халімон, Слуга народу, команда ЗЕ, УПЦ МП, Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar