реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Будиночок для московського архієпископа на кістках монахів хочуть ставити у Чернігові

Триває скандал навколо будівництва, затіяного архієпископом московського патріархату Амвросієм в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній", під мурами Троїцького монастиря.

За даними завідуючого відділом печер НАІЗ "Чернігів стародавній" Володимира Руденка, на цьому самому місці розташований старовинний некрополь. Сусіди - а тут проживає 6 сімей - кажуть, що натикалися на давні склепи, навіть саджаючи дерева. Судячи з розташування, ховали тут монахів. Тепер оселитися на кістках братів планують їхні нащадки з московського патріархату. Адже архієпископ чернігівський і новгород- сіверський (УПЦ Московського патріархату) Амвросій хоче тут збудувати будинок - начебто готель.

Цікаво, що дозвіл на цю ділянку в 9,8 соток він отримав на своє мирське прізвище та ім'я - Полікопи Андрія Яковича. Як на мене, тут хитрість зрозуміла: начебто будуватиметься церковний готель і за церковні гроші, але це буде власністю особисто Амвросія. Яка перейде за спадщиною його дітям - священикам Московського патріархату, які й служать у Москві. Чи багаточисельним внукам А.Я. Полікопи. І то дрібниці, що чернечий статут забороняє монаху мати таке майно - московському патріархату закони не писані.

Тепер цікаво буде прослідкувати як викручуватимуться чиновники - дозвіл на виділення ділянки, як повідомив телеканал "Дитинець", був наданий заступницею начальника департаменту культури, туризму і національностей ОДА Аллою Кулик, яка нині пішла на пенсію. Нагадаю, що вона була заступницею у Сергія Мойсієнка, якого зараз влада перекинула з департаменту на обласний театр імені Т.Шевченка. Зрозуміло, що сама вона не могла взяти на себе таке нахабство - обійти Національний заповідник, наплювати на охоронне законодавство і дати дозвіл на будівництво ...без земляних робіт. Тобто туалет буде викидати з себе повітряною аерацією?

Гадаю, обласна прокуратура повинна зреагувати на безчинства чиновників та московської церкви. Адже прокуратура повинна виступати в інтересах держави, правда?

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, Троїцький монастир, УПЦ МП, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar