реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московська церква призначила в Ялту єпископа

Вчора у тимчасово окуповану Ялту УПЦ Московського Патріархату призначила єпископа. Ним став архімандрит Нестор (Доненко), багаторічний настоятель Покровської церкви у Нижній Ореанді. Ялта не є кафедральним містом. Єпископ Нестор буде вікарієм митрополита Симферопольського і Кримського Лазаря.

Московський Патріархат не може, без порушення канонів, вилучити три єпархії УПЦ МП у Криму, перевівши їх у пряме підпорядкування патріарха Кирила. Таким чином РПЦ залишається єдиною установою в Росії, яка: або не визнає належності Криму до РФ, або визнає, що УПЦ МП може діяти на "російській території".

Цікаво, що, ще більше року тому, блаженніший митрополит Онуфрій вже здійснював нареченя (попереднє призначення) вікарія у Крим. Ним мав стати архімандрит Калиник, з титулом "єпископ Бахчисарайський". Давня столиця кримських татар навмисно була обрана для титулування цього архієрея щоб показати належність цього міста до "ісконно руского православного "міра". Однак, вочевидь таке нахабство, вкупі з особою о.Калиника не дозволили довести цей глум до реалізації.

Костянтин МАТВІЄНКО



Теги:Ялта, окупація Криму, УПЦ МП, митрополит Онуфрій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar