реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Московитська брехня про Куликовську битву

Іноді від численних фейків московитсько-російської історії починає натурально нудити. Важко по-іншому реагувати на відверту брехню і маніпуляції людей, що мають наукові звання і ступені.

Для порівняння дві битви і їх сліди через століття: одна реальна, інша міфічна.

1) Золотаревська битва 1237г.

На стороні захисників городища билося близько тисячі бійців, їм протистояли приблизно п'ять тисяч вояків хана Батия.

Виявлено понад 2000 наконечників стріл, кілька сотень деталей шабельного зброї і фрагментів захисних обладунків і тисячі предметів кінського спорядження. Знайдено багато виробів зі срібла, золота, свинцю. Знайдено колосальну кількість людських скелетів (2000 останків). Знайдено кістки з яких стирчать наконечники стріл, рубані черепа, а на мурі навіть розкопані останки стародавнього воїна, який стискає в руці булаву.
Булаву. Біля стін фортеці є численні сліди кінних сутичок між завойовниками і захисниками.

Після штурму основна маса зброї була зібрана, але навіть те, що залишилося, дозволило дослідникам визначити не тільки час битви в 1237 році, але і встановити, що в ньому брали участь представники різних племен і народів.
Величезна площа розкиданих на поверхні людських кісток.
Територія, на якій сталася військова катастрофа, виходить далеко за межі фортеці. Останки убитих були виявлені на площі понад 60 тисяч квадратних метрів.

2) Куликовська битва 1380.
На стороні московитів 70 тисяч чоловік, на стороні Мамая 150 тисяч чоловік. С. Б. Веселовський вважав в ранніх своїх роботах, що на Куликовому полі було близько 200-400 тисяч чоловік.

У 1980 році на поле вивели школярів і солдатів строкової служби з металошукачами. Знайшли рівно нічого.
НІ ЧО ГО.

З 1995 по 2005 роки було сім «пошукових сезонів». В поле їздять тільки наукові співробітники, аспіранти та студенти. Основне знаряддя вчених при такому методі пошуку крім незмінною лопати - чутливий металодетектор американської фірми «Фішер» (ну куди без піндосів), який реагує навіть на фольгу від сигарет.
Знайшли втулку, частину списа, кольчужне колечко, уламок сокири. Щороку пошук дає кілька (!) цікавих знахідок.

Знайшли трохи більше, ніж нічого, але при цьому примудряються писати наукові роботи, святкувати ювілеї і пишатися міфічною битвою.

Юрій БОГАТИЙ
На фото - череп воїна, який загинув в Золотаревській битві.



Теги:Куликовська битва, міфи історії, Юрій Богатий


Читайте також



Коментарі (0)
avatar