реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Морква підскочила в ціні

В Україні слідом за цибулею злетіли ціни на моркву.

Як передає "Хвиля", про це пише biz.today.ua.

Так, популярний овоч стає в Україні на сьогоднішній день дефіцитом. Це пов'язано з тим, що запаси минулорічної моркви в українських господарствах практично вичерпані. У зв'язку із цим фермери продовжують підвищувати відпускні ціни. При цьому попит на моркву, як і раніше, високий, оскільки це один з основних овочів борщового набору.

Слід зазначити, що станом на 14 травня цінник на моркву в середньому в 2,5 рази вищий, ніж у травні минулого року. Лише з початку поточного тижня ціна на моркву врожаю 2022 року у середньому зросла на 10%.

Зокрема, в супермаркетах кілограм моркви в середньому коштуватиме 60 гривень. Вартість моркви нового врожаю становить 50 грн/кг, проте сезон на неї лише розпочинається.

До того ж більшість фермерів не відкидають подальшого подорожчання овоча. Вони пояснюють це фактичною відсутністю вільних обсягів моркви в українському господарстві.

"При цьому компенсувати дефіцит пропозиції цього коренеплоду за рахунок імпортної продукції трейдерам навряд чи вдасться, оскільки запаси моркви минулого року в основних країнах-постачальниках практично вичерпані", - пише видання.

Виходячи з прогнозів фермерів, чекати на новий врожай ще потрібно мінімум місяць. За їхніми словами, можливо, з кінця червня сезонні овочі, зокрема морква, почнуть дешевшати. Молода картопля, капуста та морква мають знизитися в ціні наприкінці травня.



Теги:ціни, ранні овочі, Морква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar