реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Монастирище без монастиря. Але з храмом

24 липня, у день пам’яті святої рівноапостольної Ольги, великої княгині Київської, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон відвідав с. Монастирище Ічнянського району, де розділив духовну радість престольного свята з віруючими цього мальовничого села.
Взагалі храм у с. Монастирище був збудований на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Храм був величний і складався з трьох преділів, престіл лівого преділу був освячений на честь рівноапостольної княгині Ольги. У радянські часи храм спочатку зачинили, обікрали, а потім зробили з нього господарські приміщення. Але час минає…є час розкидати каміння, а є час їх збирати. Так і у с. Монастирище. Всім селом, хто як міг, взялися за працю відродження церкви: зробили ремонт, поприносили збережені ікони, облаштували святиню (преділ святої княгині Ольги) і ось сьогодні, разом із своїм архіпастирем, піднесли свої молитви та славослів’я Всемилостивому Богу за Його невимовні милості та благословення.

Перед богослужінням владику Іларіона тепло зустріли з хлібом та сіллю. Помолитися до храму прийшло багато селян, невеликий преділ не міг вмістити всіх вірних, дехто молився на вулиці.

Його преосвященству співслужили: благочинний Ніжинського району протоієрей Сергій Чечин, настоятель храму священик Олег Худаско та духовенство благочиння.

Під час Божественної Літургії архіпастир за ревні труди на славу Божу та на благо Церкви нагородив настоятеля Свято-Миколаївського храму смт. Парафіївка священика Володимира Бельського наперсним хрестом. У своєму слові єпископ Іларіон розповів про шлях до Христа святої Ольги та значення для Церкви її наверненя до християнства.

Після богослужіння постійні парафіяни зробили спільне фото з владикою.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, єпископ Іларіон, Ічнянський район, Монастирище, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar