реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Молодильний день

Хочете довго залишатися здоровим і молодим? Раз на тиждень (бажано в п‘ятницю) влаштовуйте собі яблучно-горіховий день. Зранку приготуйте 8 яблук і 8 горіхів. Приблизно кожні дві години з‘їдайте по яблуку і горіху. Щоби шлунок протягом дня був зайнятий очищенням і оздоровленням. Води (теплуватої) пити вволю.

Вечірня салатка
Нашинкувати капусту, буряк і моркву. М‘яко відтиснути, додати посічений кріп і часник, полити олією, скропити яблучним або винним оцтом, або соком цитрини.

Зелений соус
До каш, до картоплі, до варених яєць він готував собі соус із жмені свіжої зеленини - дрібно посічених щавлю, петрушки, кропу, шпинату, зеленої цибулі, руколи, кропиви, кульбаби, подорожника (коли що є під руками чи ногами). Додати зубок часнику, дві ложки олії, трохи збираних вершків і дві ложки цитринового соку, якщо є.

Ваша каша
Направду «ваша», бо її слід готувати самому. Жменю зерен різних (!) злаків і бобових змолоти і перетерти. Варити 5 хвилин. Горщик закутати на 2 години. Потім додати горіхи, родзинки, ягоди, будь-яке насіння. Можна запивати нежирним кисляком або сироваткою. Така каша не тільки поживна, але й зцілююча.

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ
Із книги «Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона».



Теги:дід Ворон, рецепти, народна медицина, нові книги, Мирослав Дочинець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar