реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Де болить – там і торкаєш

Для доброго травлення додавав у горнятко кислого молока по дрібці кориці, меленого червоного перцю і дві ложки води.

Забите місце, набряк: розпекти уламок черепиці, покласти на неї сухий полин, скропити червоним вином, прикласти до тіла і обгорнути.

Горло болить від того, що «задавлюєш» у собі те, що хочеться висловити. Зір «сідає» від неуважності, поверхового бачення. Придивляйся до окрушин природи.

Високий тиск. Якщо гнівався, кричав, хвилювався – треба зопріти чи поплакати, чи сходити до вітру. Себто – вигнати «злу воду».

Застуда на губах (герпес). Змочувати кожні три години вражене місце молоком. Так само – кашкою товченого часнику. Якщо тільки починається – прикладати лід.

При діабеті, щоб зменшити в крові цукор. Зварити під вечір яйце, почистити і проколоти в кількох місцях виделкою. Залити оцтом і залишити на ніч. Вранці з’їсти з теплою водою. Відмовитися від інших напоїв, крім води. Лише вона очистить зацукрену кров.

Від ран та хвороб шкіри. 200 г нутряного свинячого жиру, 100 г смоли сосни або ялини, 100 г бджолиного воску варити на водяній бані 10 хвилин. Додати 2 столові ложки меду і ще варити 10 хвилин. Додати 2 грами прополісу і знову прокип’ятити 10 хвилин. При цьому весь час помішувати. Тримати в склі у холодному місці. Мазь лікує навіть розширення вен.

Грибок на нігтях: натерти на тертці господарське мило, залити окропом, розколотити, занурити ноги на пів години. Наступного дня взяти 1 л оцту, розвести у 2 л води, у таку ванночку занурити ноги. Такі суміші використовують кілька разів, після попереднього кип’ятіння. Курс лікування – 8 днів.

Від болю в спині мелеться разом із листям один кілограм селери і три цитрини зі шкіркою. Повний тиждень це настоюється в темному місці. Тоді віджимається і домішується 300 грамів меду. Зберігається в холодному льоху. Перед їдою заживати одну ложку. Комусь досить спожити один заміс тих ліків, а комусь – два. І забувають про біль.

Інфаркт, інсульт. Щодня з’їдати бодай одну печену цибулину.

Купа недуг – від забитого, засміченого кишківника, в якому може нагромадитися ціле відро непотребу, що стає отрутою. Все це можна вичистити лляною мукою і кислим молоком. Щодня замість сніданку споживати ложку перемеленого насіння льону, змішаного з кислим молоком. Його досить 100 грамів. Три години після цього нічого не їсти, зате протягом дня випивати не менше двох літрів води. І так два тижні. Льон забере і винесе покидь, камінці і паразитів, обновить організм.

При застуді. Починайте і завершуйте день гарячими обливаннями. На сніданок – ягоди і варений овес. Дихайте парою. Для цього можна запарити гілки і листя плодових дерев та кущів. Їжі повинно бути небагато – овочева юшка, зеленина, фрукти. Не забувайте про часник і перець. Якщо м’ясо, то лише куряче. Пити трав’яні чаї.

Близько полудня – обов’язкова прогулянка за будь-якої погоди, але вдягайтеся тепліше. На вечерю добре з’їсти щось гостре. Перед сном – гаряче обливання. Спати лягати не пізніше десятої години, спати вдосталь – це найперший лік. За такого розкладу застуду можна звести за день-два.

Від закислення, печії. Дрібку соди, дві ложки яблучного оцту розмішати в горняткові теплої води і випити. Це дуже корисно пити перед сном і після важкого дня чи затяжного застілля. Наші нутрощі здебільшого «закислені» і від цього часті хвороби, передчасне старіння.

Отруєння алкоголем, нікотином та іншими речовинами. Пити відвар із дягелю лікарського. Денна норма – 2 склянки. Протягом місяця. Крім того, він тонізує роботу шлунку та сечових шляхів. І може позмагатися навіть із славнозвісним женьшенем.

Зарадити хропінню. Потрібно зняти набряк кореня язика. Відкрити рот, трішки висунути язик. Вказівним пальцем дістатися кореня язика і круговими рухами притискати його донизу. Так само і з боків. Якщо буде легкий біль, він скоро мине. Треба також укріпляти м’язи горла: вранці і ввечері протяжно проказувати звук «й», напружуючи горло, язик та шию.

Добре все це поєднувати з пробіжками біля ріки чи озера, парінням у лазні і соляними ваннами. Перед тим і після того слід пити воду.

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ
Із книги Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона.
(Книга поки що доступна для замовлення).



Теги:рецепти, нові книги, Мирослав Дочинець, дід Ворон, народна медицина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar