реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Аптека на столі

На лікування, зізнавався, він не мав би ні грошей, ні часу. Тому свою «аптеку» вживав щодня: три зубці часнику (синього, твердого, лютого), яблуко, дві ложки лляної олії, жменя малосоленої бринзи, добрий пук зеленини з обов’язковою гілочкою розмарину, п‘ять горіхів, кілька ковтків червоного вина. Риба на столі - день благодатний. Бо вона теж ліки. Бо риба здоровіша за того, хто її їсть.

Вранці добряче обтертися рушником, змоченим у холодній воді. Після втомливого дня - цілюща купіль: 200 г свіжої або сухої душиці замочити на добу у відрі води, розігріти, влити у ночви і доповнити теплою водою. Мокнути до пів години. Ділянка серця хай буде над водою. Не витиратися, загорнутися у верету і лягти в ліжко на годину.
А ще мав свій рецепт «довгої молодості»: мед, часник, цитрину і ягоди чорниці подрібнити в рівних частках і скласти в слоїк. Тримати в холодному темному місці. Їсти по дві ложки на день.

Із книги «Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона».

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ



Теги:нові книги, дід Ворон, рецепти, народна медицина, Мирослав Дочинець


Читайте також






Коментарі (0)
avatar