реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Міжнародний театральний фестиваль моновистав "Чернігівське відлуння-2"

З 22 по 26 квітня цього року на базі Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка проводитиметься Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Чернігівське відлуння-2».

Започаткований 18 років тому Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Відлуння» набуває все більшої популярності серед шанувальників театрального мистецтва. За ці роки участь у ньому взяли близько двох сотень кращих виконавців з Австрії, Албанії, Англії, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Греції, Литви, Латвії, Македонії, Мексики, Німеччини, Польщі, США, Росії, України та інших країн.

Цей фестиваль – єдиний член від України Міжнародного Форуму Монотеатру при МІТ, ЮНЕСКО, до якого входять лише десять фестивалів з усього світу. Його фундаторами були Віце-Президент Всесвітнього Форуму Театру Одного Актора (Міжнародний інститут театру, ЮНЕСКО), член виконавчого комітету Ради директорів Міжнародної асоціації монофестивалів Ніна Мазур та народна артистка України Ірина Кліщевська.

Минулого року Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Відлуння» вперше завітав до Чернігова, і відтепер цей мистецький проект буде втілюватися на постійній основі. Цього року на сцені Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка буде представлено 9 сценічних робіт талановитих акторів з різних театрів і різних країн. До участі у фестивалі запрошені кращі виконавці з Білорусі, Вірменії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, України, Хорватії.

Почесне право відкрити «Чернігівське відлуння–2017» надано Хмельницькому монотеатру «Кут», який упродовж майже двох десятиліть культивує мистецтво моновистави на теренах України. Керівник цього театру, народний артист України Володимир Смотритель презентує глядачам свою творчу роботу «Прокляті роки» за творами репресованих українських поетів.

Другий день фестивальної програми передбачає зустріч з польською актрисою Віолетою Комар, яка представить моновиставу «Diva» за оповіданням Магдалени Гойєр, де розкаже хвилюючу історію про випробування, що випали на долю видатної оперної співачки, яка в юності пережила жахи голокосту. Також в цей день виступить актриса з хорватського міста Загреб Еція Ойданіч з виставою Мирослава Крлежа «Бобочка», в якій жага її героїні до цілковитої свободи та нехтування моральними принципами стає символом гонитви за «вільним життям».

У програмі третього дня фестивалю актриса з румунського міста Пітешті Лумініца Борта представить моновиставу Ніни Мазур «Медея» за однойменним твором Евріпіда, в основу якої покладено трагедію пристрасного кохання і кривавої помсти зрадженої жінки. Ввечері цього дня на великій сцені актор з Німеччини Алекс Борис жартома відтворить історію боротьби давньогрецьких жінок проти війни між Афінами і Спартою, відображену в комедії Арістофана «Лісістрата».

Програму четвертого дня фестивалю розпочне сцені вірменська актриса, що прибула з Франції, Сусанна Багдасарян-Фліс, яка покаже спектакль «Я хочу жити», що складається з низки епізодів буремного та незвичайного життя актриси, яке підносить їй чимало пригод. Ввечері цього дня на великій білоруська актриса Олена Дудич презентує виставу «Маргарита і Абульфаз» за романом Світлани Алексієвич «Время секонд хенд», де історія про велику силу кохання зіткнулася з руйнацією самого поняття «людина».

На п’ятий день фестивальну програму продовжить артист з Молдови Олексій Штирбул, який у виставі за романом Деніела Кіза «Квіти для Елджернона» розглядатиме наслідки експерименту щодо підвищення інтелектуального рівня людини для її емоційного стану, розмірковує про співчуття, людяність, дружбу. Також в цей день виступить актриса з литовського міста Клайпеда Іоланта Пуоденайте в парадоксальній комедії «Я чекаю на тебе, коханий» за Даріо Фо та Франком Раме, в якій її загадкова героїня дотепно розповідає про стосунки з різними чоловіками, що її оточують.

Сподіваємось, що запропонована програма фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння – 2017» зацікавить наших глядачів, а започаткований фестивальний захід стане доброю традицією й окрасою театральної весни нашого древнього Чернігова.

Хештег Фестивалю: #chevidlunnya . Будемо вдячні, якщо будете додавати при розміщенні матеріалів у соцмережах.

Продаж квитків розпочнеться з 22 березня у касі драмтеатру та на порталі concert.ua
https://chernigov.concert.ua/place/dram-teatr



Теги:Чернігівський театр, моновистави, фестиваль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar