реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Міжнародні партнери допоможуть відновити зруйноване

У Чернігівській обласній військовій адміністрації відбулася зустріч з делегацією Міжнародного фонду «Партнерство за сильну Україну», який має на меті підтримати довгострокову стійкість України.

Крім Великої Британії, яка є ініціатором створення фонду, сюди входять США, Канада, Фінляндія, Швеція та Швейцарія.

В обласній адміністрації ознайомили гостей з масштабами руйнувань, яких зазнала Чернігівщина внаслідок російського наступу, – лише приватних житлових будинків зруйновано понад півтори тисячі, майже тисяча – багатоквартирних, пошкоджені пам’ятки культури та історії, заклади освіти й охорони здоров’я, зруйновані десятки промислових підприємств.

Представники міжнародного фонду повідомили, що за три тижні буде напрацьовано звіт, на основі якого будуть ухвалені проекти відновлення. Нині фонд напрацьовує окремий проект «Раннє відновлення». При цьому особлива увага — посиленню спроможності реагування на надзвичайні ситуації. Тому фахівці вивчають ситуацію та оцінюють першочергові потреби в окремих громадах Чернігівської та Київської областей, щоб виробити алгоритм для надання фінансової допомоги. На Чернігівщині така робота проводиться в обласному центрі, Киселівській, Киїнській, Іванівській та Новобасанській громадах."Голос України"



Теги:Киселівка, Чернігівська ОДА, Відновлення, широка війна, Киїнка, Нова Басань


Читайте також



Коментарі (0)
avatar