реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Митний термінал відкрили далеко від кордону

З глибинного Ічнянського району сільгоспвиробники експортують зерно в країни Балтії та Скандинавії, і в багато інших країн – продукцію заводу сухого молока і молочно- консервного комбінату.

Саме з ініціативи місцевих підприємців і відкрито в Ічні митний термінал і їм тепер не треба їхати в Чернігів чи Прилуки для оформлення документів. Як зазначив на відкритті терміналу голова обласної ради Ігор Вдовенко, , початок роботи нового митного підрозділу засвідчує про створення нормальних і комфортних умов для нарощування експорту місцевої продукції до країн Європейського союзу та інших держав, виробництво якої на теренах міста і району постійно зростає.

Як розповіла генеральна директорка ТОВ «Сідко – Україна» Юлія Свириденко, для підприємців дуже важливо зменшувати собівартість експортної продукції, щоб утримувати позиції на європейських ринках. Адже, наприклад, у країнах Скандинавії підприємство має 80 відсотків ринку корму для диких птахів (Європа і таким займається!), харчового насіння льону, соняшника та сочевиці. Тому пришвидшення митного оформлення практично з 24 до 4 годин дасть змогу економити і час, і гроші.

Наразі в новому митному терміналі лише дві посадові особи, але, як зазначив начальник управління ДФС в Чернігівській області Олександр Шавлак, якщо інтенсивність роботи зростатиме – збільшиться і кількість митних працівників."Голос України"



Теги:Валерій Куліч, Ічня, митний термінал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar