реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міськрада: «Ой, перевізники нас обдурили!»

Вже неодноразово були опубліковані статті щодо збільшення вартості на проїзд в міському транспорті, приховане і непрозоре ціноутворення та про заходи, які були проведені командою Демократичного Альянсу для ліквідації порушень.

Нагадуємо, що після підвищення тарифів на проїзд в міському транспорті командою Демократичного Альянсу був здійснений аналіз підстав такого підвищення, по результатах якого були направлені скарги до Антимонопольного комітету та Прокуратури. Наша команда вже більше двох років вказує міській раді на порушення перевізників у розрахунках вартості проїзду.
І так, що відповіли нам державні органи:

Міськрада:

Микола Миргородський, перший заступник міського голови, який мав би відповідати за питання перевезень, зазначив, що перевізники не тільки занизили кількість пасажирів, але й дали неправдиву інформацію щодо кількості працівників на підприємствах. За словами пана Миргородського, дані податкової інспекції міста не збігаються з даними, наданими в розрахунках.

Пояснити, чому тарифи на проїзд у міському транспорті були підвищені без перевірки розрахунків, перший заступник міського голови так і не зміг. Він наголосив, що передасть усю інформацію щодо неправдивих даних у розрахунках до прокуратури та податкової інспекції. (Інформація зі статті Ігоря Грищенка, Газета "Дитинець" від 12.06.2014р. №12(62))

Після такої заяви взагалі не зрозуміла позиція міської ради протягом двох років та на нещодавньому круглому столі щодо вартості перевезень, який був проведений 24 квітня, адже вони наполягали на тому, що порушень немає!
Варіантів відповіді дві: або представники міської ради, що відповідають за напрямок транспорту займають чуже місце, або корупція.

Антимонопольний комітет:

У відповіді Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України сказано: «зміна режиму руху на вищезазначених маршрутах суперечить вимогам законодавства про автомобільний транспорт, а саме Правил, тому це, в свою чергу, призвело до обмеження конкуренції та зростання вартості проїзду. Пасажири, не маючи вибору, аби вчасно дістатись до місця призначення, змушені користуватись маршрутними таксі і сплачувати за проїзд 2,50 грн., замість 1,75 грн.».

Також ЧОТВ АМКУ зобов'язує управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради припинити порушення шляхом забезпечення режиму руху автотранспорту з дотриманням конкурентного законодавства.

Виникають підозри, що міська рада «захотіла» знайти порушення в розрахунках перевізників (перевірка розрахунків тарифу на проїзд це їх прямий обов'язок) тільки після перевірки їх антимонопольним комітетом. Тоді виникає питання: Чи потрібна нам така міська рада???

Прокуратура:

Сказати, що відповідь прокуратури здивувала, це нічого не сказати. Прокуратура переслала перевіряти скаргу Демократичного Альянсу щодо порушень міської ради до Соколова (який керує міськрадою)! В листі Прокуратура пояснює, чому вона не може проводити перевірку. Всі ми знаємо, що наші державні органи для будь-якого свого кроку знайдуть обґрунтування.

По непідтвердженій інформації, на сьогодні Прокуратура скрупульозно перевіряє підстави підвищення тарифів. Ми раді, що їх позиція в цьому напрямку змінилась. Будемо чекати реальні результати по цим питанням.

До інформації: міськрада перевела автобуси, які працювали в загальному режимі руху, в режим руху маршрутного таксі, що і дозволило перевізникам підняти вартість. А відповідно до законодавства: Водій автобуса зобов'язаний зупиняти під час виконання рейсу в режимі маршрутного таксі автобус для посадки на вимогу в місцях зупинки громадського транспорту, а також в інших місцях, але не ближче ніж за 100 метрів від місця зупинки громадського транспорту, якщо це не суперечить Правилам дорожнього руху. Оскільки всі ми вимушені на сьогодні платити 2,50 грн, то давайте використовувати права надані нам законодавством.

Гарні новини: в автобусах на маршрутах, які обслуговує тролейбусне управління, з'явилися об'яви про здешевлення вартості проїзду з 1 липня до 2,00 грн.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
Політичної партії «Демократичний Альянс»



Теги:Демальянс, права споживача, перевізники, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar