реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міський голова Прилук утік із сесії

31 травня учасники пікетування Прилуцької міської ради зайшли до сесійного залу. Працівниця виконкому намагалася не впустити прилучан на сесію міськради, вигукуючи, що їм «атказана» в перебуванні на депутатському засіданні. А міський голова Юрій Беркут наполегливо намагався переконати людей, що він влада і прилучани повинні його слухати, саме тому на сесії мешканцям Прилук – не місце. В результаті протестувальники потрапили на сесію, а міський голова зі своєю свитою втік із зали під крики «Ганьба!»

Нагадаємо, що 31 травня 2012 року мешканці вулиці Шевченка міста Прилуки Чернігівської області провели пікетування міської ради з вимогою вирішити проблему, яка виникла у результаті бездумної політики міського голови Юрія Беркута. Мешканці вулиці Шевченка, зокрема місцева активістка Наталія Гуцол, вже неодноразово зверталися до влади Прилук із проханнями, а згодом – вимогами забезпечити їм нормальні умови проживання на власній вулиці. Причиною обурення прилучан стало те, що за вказівкою міського голови по вулиці Шевченка почали їздити вантажівки, руйнуючи при цьому абсолютно необладнану для їхнього руху дорогу, приватні помешкання прилучан та загрожувати особистій безпеці мешканців вулиці. Раніше вантажівки курсували вулицею, де мешкає сам Юрій Беркут

Попри всі перешкоди з боку виконкому міськради прилучани таки потрапили до сесійної зали. Одночасно міський голова Юрій Беркут спільно зі своїми поплічниками втекли із засідання, вочевидь, злякавшись радикально налаштованих людей. Таким чином перед депутатами та присутніми журналістами отримала змогу виступити місцева активістка й організаторка акції Наталія Гуцол, висвітливши на загал проблему, що турбує мешканців вулиці Шевченка. Також у підтримку протестувальників виступили депутати-опозиціонери, серед яких зокрема був голова депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Прилуцькій міській раді Дмитро Барнаш. Виступ свободівця відбувався вже в присутності Юрія Беркута, який повернувся до сесійного залу, вже, напевно, осмисливши свій вчинок.

Дмитро Барнаш нагадав міському голові, що 8 червня 2012 року в Прилуках відбудуться ініціативні збори з питань підготовки та проведення референдуму щодо припинення повноважень міського голови Прилук (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/030268/). «Те, що прилучани змушені пробиратися силою на засідання ради, ще раз доводить закритість влади. Мешканці Прилук є сьогодні радикально налаштованими, адже їх не хоче почути той, кого вони призначили на посаду управлінця. Міський голова мав би займатися вирішенням проблем своїх роботодавців – громади міста. Натомість прилучани бачать бездіяльність Юрія Беркута, тому й виникла ініціатива щодо припинення повноважень міського голови Прилук», – зазначив націоналіст.

Виступам опозиційних депутатів намагалися завадити представники провладної більшості, всіляко захищаючи свого керманича-безгосподарника.
Сесія Прилуцької міської ради завершилась ухваленням рішення, що абсолютно не вирішує проблеми прилучан, а є банальною «кісткою», кинутою мешканцям вулиці Шевченка. Міська рада обмежила рух по вулиці Шевченка автівкам із вантажопідйомністю понад 12 тонн. Проте, як стверджують спеціалісти, для зазначеної вулиці навіть три тонни – це занадто.

На знак протесту депутати фракцій Всеукраїнського об’єднання «Свобода», ВО «Батьківщина» та «Фронт Змін» покинули залу, де відбувалася сесія.

Прилучани обурені рішенням міськради і заявляють, що й надалі продовжуватимуть боротьбу за свої права. Зокрема активісти зазначають, що в разі невиконання вимог владою міста прилучани перекриватимуть рух по вулиці Шевченка самостійно. Разом із тим організатори акції протесту висловили вдячність за підтримку місцевій організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», підкресливши: «Ви – з народом, а народ – з Вами!»

Очільник виборчого штабу ВО «Свобода» в Чернігівській області Костянтин Лубенцов наголосив: «Нарешті люди зрозуміли, що на Прилуччині їх реально можуть захистити тільки націоналісти. Я вражений тим, як ставиться влада до народу. І радий, що люди усвідомлюють, що можуть боротися за свої права і вони це справді роблять, що й засвідчує сьогоднішня акція».

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, опозиція, свобода, Юрій Беркут


Читайте також



Коментарі (0)
avatar