реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Міський голова: показники Мінфіну щодо доходної частини бюджету Чернігова завищені

Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає завищеними показники Мінфіну щодо доходної частину бюджету обласного центру. Про це він заявив під час засідання колегії Чернігівської державної обласної адміністрації.
"Виконання бюджету міста за підсумками І півріччя, так і 7 місяців цього року, підтвердило наші прогнозні розрахунки на поточний рік, за якими обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду, доведений місту Чернігову Міністерством фінансів України, завищено на 32,3 млн. грн.", - сказав О.Соколов.
Міський голова зауважив, що формула розрахунку бюджетних показників не відповідає реальному стану економіки міста. Він пояснив, що у разі перевищення виконання бюджету, ці показники беруться за основу, а якщо бюджет не виконується, то враховуються планові, а не фактичні надходження. О.Соколов підкреслив, що є потреба вдосконалити методичну базу розрахунку формування бюджетних показників. Він зауважив, що відповідні пропозиції щодо бюджету 2011 будуть передані до Міністерства фінансів України.
На 52 сесії Чернігівської міськради депутати затвердили виконання міського бюджету за І півріччя за доходами у сумі 319,6 млн. грн., за видатками – 334,1 млн. грн. та за кредитуванням у сумі 18 млн. грн.
Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету за 6 місяців року склав 145,4 млн. грн., або 99% до затверджених призначень І півріччя 2010 року. Водночас, порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження зросли на 5% або 7,5 млн. грн.
Традиційно основу ресурсного забезпечення міського бюджету Чернігова складає податок з доходів фізичних доходів (74% у структурі надходжень). Упродовж І півріччя від цього доходного джерела отримано 107,5 млн. грн. Плановий показник січня-червня виконано на 97,5%, хоча порівняно з минулим роком надходження збільшилися на 6,3 млн. грн.


Ірина Синельник




Теги:бюджет, Соколов, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar