реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Міняєте паспортні дані — інформуйте податкову

Про зміну паспортних даних повідомляйте податкову своєчасно

З 1 січня набув чинності Податковий кодекс України. Як і раніше, податкова служба веде Державний реєстр фізичних осіб - платників податків з метою єдиного державного обліку. До Державного реєстру включається інформація про працівників та керівників підприємств, сумісників, службовців, військових, підприємців, їх найманих працівників, нотаріусів, адвокатів, пенсіонерів та віруючих, а також про дітей яких зареєстрували в Державному реєстрі батьки. Тобто мова йде про всіх громадян України.

При реєстрації громадян в Державному реєстрі з 1 січня їм присвоюється Реєстраційний номер облікової картки платника податків (до набрання чинності Податкового кодексу громадяни отримували ідентифікаційний номер).

Для віруючих та інших громадян, які відмовилися від ідентифікаційного номера, облік ведеться за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорта.

З 1 січня згідно з вимогами пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу громадяни, які змінили прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, місце проживання, серію та номер паспорта - повинні протягом місяця звернутися до податкових інспекцій за місцем проживання для внесення змін до Державного реєстру. Необхідно подати відповідну заяву за формою 5 ДР(для віруючих -5ДРП). Форма заяви не складна – включає лише реєстраційні дані, які потребують змін.
Неподання або порушення терміну подання таких змін згідно зі статтею 119 Податкового кодексу тягне накладання штрафу у розмірі 85 гривень.

Отже, щоб уникнути штрафів, пов’язаних зі зміною даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи, необхідно своєчасно звертатися до податкових інспекцій за місцем проживання для внесення реєстраційних змін.

ДПА в Чернігівській області




Теги:податкова, Паспорт, віруючі, Штраф, Податковий кодекс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar