реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Наші консультації. Можна не кодуватися

«Знайомі кажуть, нібито законодавством дозволено віруючим людям, які відмовляються від отримання ідентифікаційного номера, здійснювати будь-які юридичні процедури без наявності такого номера. Чи така інформація правдоподібна, чи то лише чутки?»

Марія П.,
м.Чернігів.

Роз’яснення надає завідувач сектору зв’язків із ЗМІ Державної податкової інспекції м.Чернігова Ірина БЕРЕГОВА:

— У Податковому кодексі збережене право фізичних осіб — платників податків із релігійних переконань відмовитись від податкового номера та запроваджена альтернативна форма обліку таких платників податків.
Облік осіб, які через релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби, ведеться за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером діючого паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки.
У паспортах зазначених осіб органами державної податкової служби робиться відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.




Теги:податкова, Паспорт, консультація, Берегова, Люди, віруючі, Релігія, Україна, ідентифікаційний код, переконання


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
З набранням чинності з 1 січня 2011 року Податкового кодексу втратив чинність Закон України „Про Державний реєстр фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів”.

Водночас пунктом 70.17 статті 70 Кодексу новий Державний реєстр фізичних осіб – платників податків формується на основі Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів, який було створено відповідно до цього Закону.

Податковим кодексом запроваджено облік всіх фізичних осіб – платників податків без використання ідентифікаційних номерів. Для обліку фізичних осіб – платників податків використовується реєстраційний номер облікової картки – документа, який фізична особа подає для реєстрації платником податків.

Обліковим карткам фізичних осіб, які на момент набрання чинності цим Кодексом зареєстровані у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів, присвоюються номери, що відповідають ідентифікаційним номерам платників податків – фізичних осіб.

Документи про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів, видані органами державної податкової служби у порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Кодексом, вважаються дійсними для всіх випадків, передбачених для використання реєстраційних номерів облікових карток фізичних осіб, не підлягають обов’язковій заміні та є такими що засвідчують реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

ДПІ у м. Чернігові
avatar