реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Понад 6 млн штрафів в Чернігові — за порушення торігвлі

Основним законом, що визначає правові принципи застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, є Закон України „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, згідно з вимогами якого всі суб’єкти господарської діяльності, що здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг повинні проводити такі операції тільки через РРО.

Як свідчить досвід роботи податківців-аудиторів, саме у сфері готівкових розрахунків найчастіше виявляються факти порушення законодавства.

Розрахункові операції необхідно проводити на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, а також видавати особі, яка отримує товар (послугу), розрахунковий документ встановленої форми.

Фіскальний звітний чек – це документ встановленої форми, надрукований реєстратором розрахункових операцій, що містить дані денного звіту, під час друкування якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься до фіскальної пам’яті.
За порушення застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, працівниками ДПІ у м. Чернігові нараховано штрафних санкцій майже 6,6 млн.грн.

Отже, дрібні порушення законодавства можуть привести до великих штрафів, і про це повинен пам’ятати кожен платник податків, адже йому доведеться відповідати за свої вчинки.

Юрій Романченко, начальник відділу контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі ДПІ у м. Чернігові







Теги:податкова, Штраф, готівка, касовий апарат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar