реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Микола Звєрєв відновлює аеродром, доки військові "чухаються"

Голова обласної ради Микола Звєрєв провів нараду по відновленню аеродрому у Півцях під Черніговом. За його словами, «воскреслий» аеродром буде відігравати подвійну роль – цивільного і військового аеропорту. А це - не лише дієвий крок до зміцнення обороноздатності держави на північному напрямку, але й потужний економічний стимул для розвитку міста і «столичного» району.

Поновлення роботи об'єкту – це, насамперед, соціальні зрушення, які стимулюватимуть відродження інфраструктури і створення сотень нових робочих місць. Та головне – на повну потужність запрацює Державний науково-випробувальний центр Збройних сил України, який передислокувався у місто на Десні із Феодосії, і нині робить вагомий внесок у переоснащення і випробування новітньої оборонної техніки, в тому числі і військової авіації.

Перед учасниками робочого засідання також виступив начальник Державного науково-випробувального центру Збройних сил України, полковник Володимир Башинський, який поінформував про завдання та діяльність Державного науково-випробувального центру Міноборони України. У свою чергу, присутніх про функціонування аеродрому «Півці» поінформував генерал-лейтенант у відставці, старший науковий співробітник Державного науково-випробувального центру ЗС України Любомир Петрів, а також заступник начальника Державного науково-випробувального центру ЗС України з тилу, підполковник Віктор Павлюк, який виступив за темою: «Про першочергові заходи щодо відновлення експлуатаційного стану аеродрому «Півці».

Треба відзначити, що голова обласної ради Микола Звєрєв уже давно ставив питання перед Міністерством оборони про відновлення аеродрому у Півцях, але попередній міністр - Валерій Гелетей не тільки був проти, але й намагався забрати з Чернігова науково- випробувальний центр.



Теги:Микола Звєрєв, науково- випробувальний центр ЗС, Чернігівська обласна рада, відновлення аеродрому, Півці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar