реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Міфи і легенди команди Зе

Коли в школі читала легенди і міфи Стародавньої Греції, завжди було цікаво , хто ж автори тих чудових історії про Геракла і Ахіллеса, які прославили у віках цих надлюдей.

Але сучасна міфологія зароджується на наших очах. Суспільство вже офігіло від захопливих історії про «вуличні бої на Банковій» і схований за шторою гранатомет від одного павича з незрозумілим статусом.
Тут піднесли нову порцію мемуаристики від влади. Перші , найстрашніші три дні війни в спогадах і роздумах.
Я розумію, що владі вже зараз потрібно формувати легенди і міфи про перші дні війни.
Але суспільству потрібна достовірна, а не спрощена картинка реальності.

Мене обурило, наскільки примітивно подається важлива нарада в кабінеті голови ВР за участі секретаря РНБО 23 лютого, коли в парламенті мали голосувати за надзвичайний стан.

Начебто опозиція сперечалася за орфографію указу і коми . Але це не так. Користуючись нагодою ( а попри всі наші багатомісячні вимоги про закриту зустріч і відверту розмову з керівництвом країни про безпекову ситуацію) ми дійсно пару годин спілкувалися з паном Даниловим саме щодо безпекових викликів!

Зокрема, чому влада відмовляється додати кошти на фінансування ЗСУ ( 22 лютого було провалено пропозицію про перерозподіл армії 50 млрд).

Що відбувається на Чорнобильській АЕС, адже напередодні вийшли журналістські сюжети , що там вже понтонна переправа, й чи можливий напад з Білорусі?

Про ситуацію з теробороною, яку не розгортали не лише в Херсоні і Мелитополі.

Про Маріуполь, адже було очевидно, що після визнання держдурою «лднр» там буде гаряче…

Ще ми запитали, навіщо 16 лютого було зганяти бюджетників на день єднання і прообраз марафону, замість розгортати тероборону.

В цій статті УП мене боляче вразила фраза , що , мовляв, «Порошенко запропонував створити Ставку, але всі не зрозуміли, чи це щиро про допомогу». Це оціночні судження журналіста, які дисонують з реальністю- багатомільярдною допомогою ЗСУ нашої команди.

Й ще одне питання. Про позаштатних радників ОП, прізвища яких навіть окремо згадані в в матеріалі.
Нещодавно в УП була інфо , що пані Зарівна, наприклад, позаштатна радниця, тобто, не має доступу до держтаємниці . Як і інші позаштатні радники. А статус Арестовича взагалі не зрозумілий. В той же час з цієї статті випливає про доступ позаштатних радників і невідомо кого до закритих нарад і до чутливої інформації. В воєнний час… Це тягне на окреме розслідування, як на мене.

Й останнє- половина ОП теж сіли в ті евакуаційні потяги і машини, і перші тижні з президентом Зеленським половини його офісу, який зараз не вилазить з марафону і перерізає стрічки ( всі ці чисельні заступники) - не було. Їх роль в міфології новітніх «Гераклів» не розкрита:) а всі ці люди мають більший вплив на економіку країни, аніж весь уряд, разом взятий.

Ще раз наголошую, що це важливий матеріал, і автор провів велику роботу. Але це однобока мемуарістика, так би мовити…

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:широка війна, команда ЗЕ, Ірина Геращенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar