реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Володимир Хоменко підтримав позицію "Сіверщини" по "Білкозину"

Сьогодні на прес-конференції по закінченню колегії обласної державної адміністрації її голова Володимир Хоменко розповів, зокрема, про ситуацію із виплатою заборгованості по зарплатах.

Її створюють, в основному, два підприємства -- чернігівська "ЧеЗаРа" та прилуцький "Білкозин". По першому місцева влада не може знайти ефективного впливу, оскільки 25 відсотків плюс одна акція належать державі і Фонд державного майна відмовляється передати їх в управління обласній адміністрації.

По прилуцькому заводу "Білкозин", про ситуацію на якому не раз писала газета "Сіверщина", Володимир Хоменко сказав, що заборгованість становить більше 10 мільйонів гривень (це тільки по зарплаті!), а нові власники хотіли взагалі ліквідувати підприємство.

Нагадаємо, що за часів Л.Кучми підприємство було віддано шляхом приватизації російським власникам і це рішення нерозумне, бо підприємство -- унікальне у східній Європі. Його конкурент -- у російському місті Луга. Тож і не дивно, що зрештою справа дійшла до наміру прибрати українське підприємство взагалі з економіки. Газета постійно виступала за повернення стратегічного підприємства у державну власність.

Тепер цю позицію чітко підтримав і голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко:" Є перспектива повернення підприємства назад у державну власність".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Прилуки, Володимир Хоменко, приватизація, Білкозин, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar