реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

«Ми є народ, у якого вкрали назву»

«Ми є народ, у якого вкрали назву» – так за пару століть означив ситуацію академік Михайло Грушевський.

Доктор історії Ярослав Дашкевич прокоментував подію розлогіше: «Московщина по суті загарбала назву Русь, яка своїм питомим змістом – етнічним, географічним, устроєм – цілком відповідає сучасному термінові Україна… Це дало Московщині, хоча й підроблений, але все ж таки, блиск культурної, цивілізованої держави з давньою історичною традицією, з візантійсько-київською церковною метрикою».

Ідеолог комунізму Карл Маркс зазначив: «Росія, не маючи ніякого відношення до Русі і вкравши свою нинішню назву, проте — нахабно претендує на історичний спадок Русі, створеної на 800 років раніше. Проте московська історія — це історія Орди, пришита до історії Русі білими нитками і повністю сфабрикована. Саму назву Русь узурповано московитами.Росіяни не лише не є слов’янами, але навіть не належать до індоєвропейської раси».



Теги:Україна - Русь, невідома Україна, Московія, Михайло ГРУШЕВСЬКИЙ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Ще задовго до "крадіжки" (1721) нашої назви Русь ми спочатку (1648) відновили свою державу під назвою Військо Запорозьке, потім (1658) спробували стати Великим князівством Руським, рівноправним членом Республіки Трьох Націй разом з Великим князівством Литовським і Королівством Польським. Чомусь той же Михайло Грушевський забув про назву Русь, коли новопосталу державу (1917) назвали Українською Народною Республікою, так само як з'явилася (1918) Західноукраїнська Народна Республіка, а не Королівство Русі (Королівство Галичини та Володимирії).
Не треба цуратися свого як і ніколи не пізно його повернути!
avatar