реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Меморіальні дошки – двом письменникам

В День української писемності та мови у Бахмачі на фасаді будинків, що по вулиці Соборності, де мешкали письменники Вілій Москалець та Володимир Кашка відкрили пам’ятні дошки. Через обмеження «червоної зони» зібрання не було багаточисельним, однак у заході взяли участь рідні видатних земляків, які поділилися теплими спогадами, що надало події особливої щирості.

«На думку міського голови Павла Шимка, це непересічні події, і ці меморіальні дошки мають стати своєрідними охоронними грамотами нашої пам’яті. Видатні творці, талановиті майстри слова, на честь яких відкриті меморіальні дошки, - це не тільки наше минуле, а й візитівка Бахмаччини сьогодні» - повідомляє сайт Бахмацької міської ради.

Ініціаторами виготовлення пам’ятних дошок виступили депутати Бахмацької міської ради минулого скликання, зокрема, Валерій Петренко та Михайло Виноградов. Втілив ідею в життя на благодійних засадах підприємець Сергій Лях. Присутні на заході були єдині в думці про необхідність повного видання творів і Вілія Москальця, і Володимира Кашки.

Вілій Москалець – автор повісті «Сейм виходить з берегів», за сценарієм якої було знято однойменний фільм, численних оповідань та роману «В краю білокорих беріз».
Володимир Кашка – представник групи літераторів – дисидентів, які переслідувалися комуністичною владою. Автор поезій та роману «Житло». Один із засновників БОТУМ – Бахмацького осередку Товариства української мови імені Т.Шевченка, яке виступило ініціатором встановлення першої в Україні пам’ятної плити гетьману Мазепі у Батурині.



Теги:українська література, Бахмач, Мазепа, Володимир Кашка, Вілій Москалець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar