реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Медичний колапс у Городні

У районній лікарні в Городні, що на Чернігівщині, вже майже нікому приймати хворих - на прийомі лише один лікар. Про це розповіла районна газета «Новини Городнянщини».

Заступниця генерального директора центру первинної медичної допомоги Людмила Горова пояснює: "Нині в нас похворіли всі сімейні лікарі й терапевти, і практично в кожного - підтверджений COVID-19. Із сімейних лікарів прийом здійснює тільки Віталій Маклюк, він поки тримається. Звідси - й черги. Така сама ситуація й з іншими медпрацівниками. Щодня нові хворі, заміну знаходити дуже важко. Тому нині консультації хворих з температурою ми вирішили здійснювати тільки в телефонному режимі. Прийом же інших пацієнтів здійснюють усі лікарі - людина, чий лікар захворів, може зайти в будь-який кабінет і взяти необхідне направлення до потрібного спеціаліста чи на процедуру".

Лікарю Віталію Маклюку, який вимушений тримати все навантаження, за день доводиться приймати до п'ятдесяти хворих.

У Городнянській лікарні роблять ІФА-аналіз (імуноферментний аналіз на наявність антитіл до коронавірусу) класу М і класу G. "Аналіз класу М показує наявність гострого захворювання - тобто чи хворіє зараз людина COVID-19. Його краще робити після п'ятого дня від початку захворювання, коли вже антитіла виробились. Інакше можна отримати невірний результат. Цей аналіз обходиться громадянам у 130 гривень. Аналіз класу G показує, чи людина перехворіла на коронавірус і чи є в неї імунітет. Вартість такого аналізу становить 180 гривень", - пояснили в лабораторії.

"У перші дні людей було небагато, ми навіть не щодня аналізи робили, бо не вистачало проб для повного завантаження апарату, - кажуть лаборантки. - А зараз зранку величезний наплив. Дуже важко. Але що ж людям робити? До лікаря потрапити дуже проблематично - вони всі похворіли. А так хоч можна дізнатись, є у вас коронавірус чи ні".
"Голос України"



Теги:городня, короновірус, пандемія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar