реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президент захворів. А країна?

Країна стрімко наближається до можливої катастрофи. Кількість офіційних хворих на COVID-19 критично зростає – ще декілька тижнів і медикам доведеться вирішувати: кого лікувати, а кого залишати помирати без допомоги.

Бездумний і нищівний для економіки локдаун, який влада ввела навесні, був не потрібен. Але потрібна була ретельна підготовка до другої, осінньої хвилі захворювання.

Ми мали пів року, щоб підготуватися до цієї ситуації. І мали на це кошти, виділені міжнародними донорами та зібрані з різних програм державного бюджету. Але кошти були розкрадені та закатані в асфальт, а час бездарно витрачений.

Сьогодні влада вдається до хаотичних напівзусиль, але вони не здатні зупинити шторм, що насувається. Карантин вихідного дня не зупинить епідемію. З таким же успіхом можна оголосити карантин по середам або по парним числам.

Нам потрібне швидке перезавантаження медичної системи і, насамперед, перезавантаження стосунків з медиками. Усі обіцяні виплати медикам повинні бути здійснені і має бути терміново прийнятий закон про обов’язкове страхування лікарів та медпрацівників. Наша фракція Європейська Солідарність під час засідання кожної погоджувальної ради вимагає поставити це питання в порядок денний. Ганебний закон монобільшості повинен бути змінений на дієвий, реальний закон для страхування медиків.

Сьогодні усі сили держави мають бути спрямовані на відкриття нових шпиталів, закупівлю апаратів ШВЛ, необхідної кількості кисню та забезпечення хворих безкоштовними медикаментами.

Повинен бути проведений об’єктивний аудит витрат коронавірусного фонду, сам фонд має бути відновлено, а винні в нецільовому використанні коштів покарані.

Влада повинна бути рішуча і чесна як ніколи!

Натомість влада крутить хвостом, жалюгідно намагаючись відтермінувати непопулярні рішення і приховати відсутність будь-якої антикризової стратегії.

А часу майже не залишилося…

Марія ІОНОВА

P.S. Президентові Зеленському бажаю одужання від коронавірусу. А Україні бажаю одужання від Президента Зеленського.



Теги:Зеленський, Марія Іонова, команда ЗЕ, короновірус, пандемія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar