реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Медичні установи Чернігівщини «обійшли» закон на 1,4 млн грн.

Медичні установи Чернігівської області в обхід чинного законодавства України щодо здійснення державних закупівель придбали лікарських препаратів на 1405 тис. грн.

Це виявлено Державною фінансовою інспекцією в Чернігівській області при проведенні ревізій фінансово-господарської діяльності в закладах охорони здоров»я та соціального захисту населення.

Зокрема, як встановили контрольні заходи, упродовж 2011 — 2013 років з метою уникнення проведення процедур запиту цінових пропозицій та відкритих торгів медичні заклади здійснювали безпідставний поділ предмету закупівлі на частини.

Таким чином, в порушення Закону України «Про здійснення державних закупівель» без проведення процедури торгів придбано за договорами лікарських препаратів Чернігівським геріатричним пансіонатом на 567 тис. грн, КЛПЗ «Прилуцька центральна лікарня» — на 577 тис. грн, КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. Миколи Галицького» — на 261 тис. грн.

За результатами контрольних заходів на членів комітетів з конкурсних торгів складено 16 протоколів про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізій поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



Теги:тендери, лікарські препарати, Корупція, ДФІ в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar