реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Медична реформа: перший пішов!

Першим в області договір із Національною службою здоров’я підписав Корюківський центр медико-санітарної допомоги. Він уже отримає фінансування з першого траншу, тобто з 1 липня. Про це було оголошено під час перебування на Чернігівщині в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Начальник управління охорони здоров’я Чернгівської ОДА Петро Гармаш запевнив, що інші медичні заклади працюють у цьому напрямку. Проте є ряд об’єктивних причин, які поки що стримують процес укладення договорів із НСЗУ (у тому числі, невідповідність закладів нормативам оснащення та досить повільний темп укладення договорів між лікарем та пацієнтом у сільській місцевості).

Проте на Чернігівщині майже 25% жителів області підписали договори з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами, що є високим показником в Україні. В.о. міністра Уляна Супрун також відзначила, що область активно впроваджує реформу. Проте вона наголосила на необхідності пришвидшення процесу автономізації закладів медицини й укладення ними відповідних договорів із Національною службою здоров’я України на отримання фінансування. Тож все таки недопрацювання – в керівництві медичною галуззю на місцях.

«Медичним закладам необхідно спрацювати так, щоб встигнути до 1 вересня заключити договори із НСЗУ. Адже це дасть можливість вже з 1 жовтня мати кошти з державного бюджету, таким чином забезпечувати пристойну заробітну плату працівникам медустанов та проводити осучаснення закладів», – зауважила очільниця міністерства.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.

Фото прес- служби Чернігівської ОДА



Теги:Корюківка, медичне реформа, Уляна Супрун


Читайте також



Коментарі (0)
avatar