реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Медична мафія хоче підвищення тарифів

Зібрання депутатів Чернігівської обласної ради почалося зі вшанування загиблих воїнів -земляків хвилиною мовчання, після чого голови обласних ради та адміністрації Ігор Вдовенко і Андрій Прокопенко вклонились рідним полеглих та передали матері героя Ігоря Кістерного Євгенії Михайлівні і сестрі героя Володимира Черненка Людмилі Вікторівні державні відзнаки, якими їх рідні були нагороджені посмертно.
Депутати проголосували за чотири звернення від обласної ради до вищих органів державної влади. І, насамперед, до Президента України щодо запровадження режиму квотування імпорту мінеральних добрив. В ньому вони наголосили, що одним із ключових чинників широкої громадської підтримки глави держави під час виборів, «була деолігархізація української економіки i політичного життя, створення справедливого та конкурентного середовища для бізнесу, в тому числі i для аграрного сектору економіки». Однак, як йдеться у зверненні, наміри щодо запровадження квотування імпорту мінеральних добрив можуть спричинити перехід третини собівартості аграрної продукції під контроль олігархічних гpyп, зростання їх монополії i надприбутків. Аграріїв обурює, «що газ в поточному році подешевшав більше ніж на 45%, а добрива, в собівартості яких, за заявами представників хімічних підприємств, газ становить близько 80%, подешевшали лише на 13%». Народні обранці закликали керівництво держави вжити рішучих заходів, в тому числі відповідні кадрові рішення, аби не допустити катастрофічних наслідків для розвитку аграрного сектору.

До виших органів влади та керівництва Національної Аграрної академії наук Українидепутати спрямували звернення «щодо завданих в особливо великих розмірах збитків на Державному підприємстві «Дослідне господарство «Івківці».

Сесія прийняла звернення обласної ради до керівництва країни стосовно відзначення на державному рівні 35-х роковин Чорнобильської трагедії. В ньому вони пропонують оголосити на державному рівні 2021 рік – Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам'яті жертв Чорнобильської трагедії, заснувати відзнаку Президента України: пам'ятну медаль – «За врятоване життя» тощо.В той же час депутати підтримали фактичну ліквідацію Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, який стане відокремленим підрозділом обласної лікарні – відтак ні про які профілактику, скринінг, вивчення стану здоров’я ліквідаторів та потерпілих не йтиметься. Також ліквідовані шляхом приєднання до обласної лікарні обласні госпіталь ветеранів війни та шкірно- венерологічний диспансер. В той же час для обласного онкологічного диспансеру виділено 20 мільйонів для фінансування невідкладних ремонтних робіт з покрівлі головного корпусу онкодиспансеру та двох поверхів. Що ж, хочеться сподіватися, що при таких фінансових вливаннях тарифи на послуги хоча б в онкодиспансері не зростатимуть…

Депутати обласної ради вважають потрібним ухвалити Закон України «Про публічні закупівлі», що створить передумови для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості шляхом запровадження механізму локалізації товарного виробництва. Та затвердили обласну програму забезпечення речовим майном вихованців Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на 2021-2027 роки, яка передбачає можливість за рахунок місцевих бюджетів надавати додаткову соціальну та матеріальну допомогу вихованцям ліцею щодо їх забезпечення речовим майном. Також ухвалена програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища Чернігівської області на 2020-2022 роки.

Гстру дискусію викликали проблеми галузі охорони здоров'я населення. Зокрема, низкою рішень затверджено тимчасові тарифи на платні медичні, палатні послуги, що надаються комунальними некомерційними підприємствами обласної ради: КНП «Чернігівська обласна лікарня», КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології», КНП «Чернігівський обласний кардіологічний центр». Керівники медичних закладів хотіли такі тарифи: мамографія молочних залоз - 530 гривень, загальний аналіз крові - 90, розгорнутий - 140, кардіограма - 130, видалення постійного зуба - 200 гривень . Палатні послуги мали становити від 370 до 850 гривень. В кардіодиспансері рентген можна буде зробити за 120 гривень, електрокардіографію за 50,. УЗД - від 70 до 170 гривень. В результаті обговорення визначено: ці тарифи не стосуватимуться пацієнтів, направлених сімейними лікарями.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:зуб, платна медицина, Василь Чепурний, Чернігівська обласна рада, обласна лікарня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar