реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Мазепинець Сергій Павленко виправдовує зрадника Кочубея?

Блоґ відомого дослідника епохи гетьмана Мазепи, просвітянина і журналіста Сергія Павленка на нашому сайт нещодавно запрацював: Сергій Олегович виставив зразу кілька історико-публіцистичних матеріалів. Тут ми можемо дізнатися і про те чи підтримували запорізькі козаки антимосковський виступ гетьмана і скільки військ було в Івана Мазепи. Досліджує С. Павленко і постать українця -- просвітителя Сибіру.

Але здивував дослідник тим, що називає генерального суддю Василя Кочубея ...патріотом України. Який просто по0іншому, ніж Мазепа, розумів її вигоди. Цитата з блоґу Сергія Павленка:" Так, Кочубей написав донос. Але ж і Мазепа 1687 року теж підписався під доносом на гетьмана Самойловича, звинувативши його у зраді царів. Тоді метою опозиціонерів так само була зміна керівництва — заради кращих умов для української автономії".
Адміністрація сайту вітає блоґ Сергія Павленка і запрошує читачів до читання і коментування.

На фото: Сергій Павленко в гетьманському Батурині.




Теги:Сіверщина, Кочубей, мазепинці, Мазепа, Сергій Павленко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Яу чудово, що є такі дослідники! Завдяки таким людям ми НАРЕШТІ дізнАємось ПРАВДУ про ВЛАСНУ історію! Слава Україні!
avatar
2
Побачила блог Сергія Павленка. Там так багато цікавих фактів! І це все - наша історія! А я про неї мало що знаю! І родичі мої теж... Дай Бог здоров'я Сергію Павленку і творчого поступу!
avatar