реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Малайзію цікавлять чернігівські яблука, ягоди та... зброя

У Чернігівській обласній державній адміністрації потенціал області для співпраці представили Надзвичайному та Повноважному Послу Малайзії в Україні Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша та членам очолюваної ним делегації.

Хочу зауважити, що Чернігівщині є чим зацікавити іноземних партнерів, – звернувся до гостей Андрій Прокопенко. – За минулий рік зовнішній товарообіг України з Малайзією становив 11 мільйонів доларів США. До того ж обсяги поставок товарів з Чернігівської області порівняно з 2018 роком зросли на 46,6 відсотка і становили 4,4 мільйона доларів США за минулий рік".

Що надходить до Малайзії з Чернігівщини? Зерно, овочі, вироби з деревини, продукція борошномельної галузі. А що йде до нас із далекої Малайзії? Ефірні олії, каучук, гума, вироби з чорних металів.

Посол Малайзії висловив зацікавленість в експорті з Чернігівщини ягід та яблук, а ще – у співпраці в оборонній сфері, оскільки в області діє кілька успішних підприємств цього напряму.

Заступник міського голови Чернігова Олександр Ломако також зауважив, що місто має гарні логістику та економічний потенціал, багато ділянок, де можна будувати нові об'єкти, а також чудові умови для розвитку зеленого туризму, який нині дуже популярний в Україні. У планах міської влади – побудова на базі концерну "ЧеЗаРа" технопарку. А технологічний університет може бути партнером у низці міжнародних проєктів, зокрема стосовно технологічних продуктів та IT-сфери.
"Голос України"

На знімку: Надзвичайний і Повноважний посол Малайзії в Україні Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша в Чернігівській ОДА



Теги:Андрій Прокопенко, Олександр Ломако, Україна - Малайзія, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Варто знати, що прапор одного зі штатів (султанатів) Малайзії - Перлісу жовто-синій: https://en.wikipedia.org/wiki/Perlis
avatar
0
2
"Прапор схожий на прапор України, але має зворотне розташування кольорів із темнішими відтінками синього та жовтого, а також інше співвідношення розмірів прапорів": https://u.to/8zCIGQ
avatar